Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Blått blod

Blått blod

Av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Utgivelsesår: 2022

Om boken

Ingrid må ta et stort valg. Men hvordan velge når man ikke aner hva man vil?
Ingrid har ny kjæreste, nye muligheter og er på alle måter klar for en ny start. Så oppdager hun noe som gir henne lyst til å forsvinne fra alt sammen – igjen. I all hemmelighet må Ingrid ta noen store valg, og konsekvensene blir etter hvert så vonde at bare alkohol og festing hjelper – en liten stund.

Anmeldelser (2)

Provoserende

Amalie

Vardal ungdomsskole

24.04.2023

Nå har ikke jeg lest de andre bøkene i serien, men jeg dømmer ut i fra denne ene boka.

Halvparten av tiden fikk jeg lyst til å kaste boka ut vinduet. Jeg synes skrivestilen er ufattelig kjedelig, og hovedkarakteren er mildt sagt en idiot. Det var hun som i utgangspunktet framkalte problemet ved graviditet, ved at hun ikke tok p-pillene sine. Hun har også frekkheten til og kjefte på kjæresten sin, som bare vil det beste for henne og behandler henne med den dypeste respekt.

Ingrid er rett og slett lat. Hun kommer aldri tidsnok til noe, forteller ikke folk sannheten, og unngår alle former for ansvar. Hun orker rett og slett ikke å ta stilling til noe hvor hun må jobbe litt for det. Ikke engang ett forhold klarer hun å holde i live. Hun ødelegger det med en gang hun føler den minste spenning.

Till og med når venninnene og Kalle kommer for å besøke henne på sykehuset, begynner hun å kjefte på dem.

Skrivestilen er kjedelig, plottet er svakt, og mesteparten av boka handler om Ingrids såkalte «problemer», som hun selv rotet seg inn i. Dette er en bok jeg ikke anbefaler til noen i det hele tatt.
Terningkast: 2

God og lettlest underhaldning!

Johannes

Danielsen ungdomsskule

24.04.2023

Eg har lest halve kongeriket blått blod,- ein bokserie på 5 bøker. Handlinga spinn seg rundt ein venegjeng der Ingrid er hovudpersonen. I bok nr fem, «Blått Blod» vert Ingrid gravid. Me fyljer henne gjennom vala ho må ta i dette, feks om ho skal behalde barnet eller fjerne det.
Boka handlar om ulike val ho må ta, om kjærleik og om sorg.

Boka var underhaldande å lese, og eg fekk eit innblikk i korleis det er å vera i hennar situasjon. Boka er seriøs og vakkert fortalt. Eg les for det meste Donald Duck og Co, men her vart eg dradd kjapt gjennom ein serie på fem bøker.

Eg meiner denne boka bør nominerast til Uprisen.

Terningkast 6

Se alle anmeldelser