Hopp til innholdet

Hex

Av Sigbjørn Mostue

Utgivelsesår: 2023

Om boken

En dag dukker det opp en ny gutt på skolen til Diana. Simon er kjekk og bedre enn henne i matte, og når han viser interesse for Diana, vet hun ikke hvordan hun skal takle situasjonen. På en fest lurer Simon noe i drinken til Diana og benytter seg av at hun er i en viljeløs tilstand. Når Diana kommer til seg selv igjen, oppdager hun at speilbildet viser en stygg, gammel kjerring. En heks. Heksa veksler mellom å trøste og skjelle ut Diana, og skillet mellom fantasi og virkelighet viskes gradvis ut. På nettet kommer Diana borti samfunn som tror på heksekult, og hun blir overbevist om at hun har inngått en pakt med Djevelen. Diana bestemmer seg for å ta hevn over Simon, men ingenting går som hun har planlagt.

Anmeldelser (1)

Hex

Madeleine

Borge ungdomsskole

20.09.2023

Hex er en bok som handler om Diana og livet hennes, den starter med at Diana er bare en "usynlig" på skolen hennes og at henne bare vil overleve resten av skoleåret så henne kan "komme seg videre". En dag hadde henne hørt om en ny gutt som hadde begynt på skolen, Diana lurte på hvem gutt det var så mye snakk om, også fikk hun endelig se han. Han het Simon og han hadde fått en høyere sum enn henne på matte prøva, Diana er best i matte.
Senere ut i boken bestemmer Diana seg for å gå på en fest og der møter hun Simon og han spør om henne vil bli med et annet sted, hun gjør det og det var en stor tabbe. De drar på en konsert, men etter vært så spør Diana om de kan gå et annet sted og de gjør det. Mens Diana er på do så blir det et spørsmål senere ut i boken om Simon hadde tatt noe oppi ølen hennes.
I midt/slutten av boka så blir plutselig Diana en heks? og det er en stemme inni hodet hennes som snakker og ber henne om å ta hevn på Simon. Henne legger den "perfekte" planen om å ødelegge livet til Simon og den natten kom endelig. Henne drar på en russefest og der møter hun Simon, hun skal liksom ta en forbannelse over han og "ødelegge" alt sammen, men den planen tok en stor brems når folk begynner å si at hun er gal og alt mulig, hun ser at ingenting skjedde også ler folk, så går hun til vannet og hopper uti, men en gutt kom plutselig og hjalp Diana, henne kommer hjem også tenner hun på noe, bestemmer seg for at den stemmen skal bort. Hun havner da selvsagt på sykehuset og da finner legene ut at hun er syk og den som Simon tok oppi drikken hennes var noe farlige greier. Hun snakker med noen og blir bedre, men spørsmålet er om hun noen gang kommer til å bli kvitt stemmen.
Jeg synes at denne boken var noen rare greier, og at den ga ikke særlig mye mening. Den var litt smakløs og tung å lese, det gikk fort, men det var tungt. Det var også mange skrivefeil som jeg synes gjorde det vanskeligere å lese enn det den kanskje hadde vært om den ikke hadde hatt så mange. Det var fint at de fant ut av hva som hadde skjedd og at Simon faktisk hadde tatt noe oppi drikken hennes, men jeg skjønte det ganske tidelig og derfor var den litt smakløs. Den var kort og enkel å lese, og det var bra. Den hadde heller ikke så mange vanskelige ord. Til slutt så gir jeg den terningkast 2.

Se alle anmeldelser