Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Jeg gir meg aldri!

Jeg gir meg aldri!

Utgitt av Skriveakademiet

Antall sider: 167

Språk Norsk (bokmål)

Sjanger

Utgivelsesår: 2023

Om boken

Rebekka Kongshaug går i tiende klasse og føler seg misforstått og utenfor. Da hun gikk på barneskolen, ble hun kalt Elefant-Bekka. Så skjedde det forferdelige som hun ikke kunne snakke om.

Helt siden starten av åttende har Rebekka drømt om å stå på scenen i skolerevyen. Dersom hun skal nå målet om å bli standup-komiker, er revyen det første steget mot stjernestatus.

Den eneste som stå i veien er plageånden Vera Bitch.
Kan Rebekka vinne over den kjerringa?
Kan hun vinne over seg selv?
Og hva med Robert i klassen? Hva er han egentlig ute etter?

Anmeldelser (42)

Kjedelig

Leõn

Ve skole

18.12.2023

Bokanmeldelse Jeg gir meg aldri!

Denne boken handler om en jente som heter Rebecca, driver med stand-up, blir mobbet og kalt en elefant. Hun er en jente som ikke har venner og prøver å være morsom og får folk til å bli glad. Hun gir seg aldri i å prøve å være morsom.
Denne boken er veldig bra, men jeg syntes den var litt kjedelig. Det var kjedelig fordi det gikk tregt de første 110 sidene, der forklarte de og det var kjedelig. De forklarte om hennes problemer og hvordan hun hadde det som jeg synes ikke var noe viktig.

Jeg vil anbefale denne boken til alle på videregående, fordi boken handlet litt om det og hva som skjer på videregående, sånn som det på scenen og sånt. En annen grunn til at jeg syntes den var kjedelig er sikkert at jeg ikke liker sånne bøker.

Jeg synes at det var mye bra, mye fint i boka
Det var veldig mye drama etterhvert i denne boken.

Vera er hun som mobber Rebecca sammen med sin trio av andre jenter.

Til den urokkelige forfatteren bak "Jeg gir meg aldri":
Boken kunne ha vært litt mer interessant.

Anmeldelse av "Jeg gir meg aldri"

Helen

Austbø skole

16.12.2023

Boken “JEG GIR MEG ALDRI" handler om en jente som heter Rebekka, hun er 15 år og har blitt mobbet siden første klasse .Det er en bra bok når du forstår det. Noen ganger når du leser teksten forstår du ikke så mye hva de sier eller forstår ikke setningen. Jeg synes at denne boken er ganske kjedelig i begynnelsen, men på slutten kan det være at den blir ikke så kjedelig. Jeg har ikke lest hele enda. Jeg synes at boken trenger noen bilder og mindre lange setninger.

Jeg gir meg aldri!

Sunniva

Finnsnes ungdomsskole

15.12.2023

Boka handler om en jente som heter Rebekka, men hun har blitt kalt for elefant-bekka helt siden barnehagen. I 8.-9. trinn var hun den stille jenta som aldri snakket, men plutselig skjer det noe med faren hennes, og i 10.trinn er hun den mest rappkjefta jenta på skolen. Hun har lenge drømt om å bli stand up komiker og det første steget til det er skole revyen. Boka har et viktig tema med samtidig mye humor. Starten av boka er Rebekka usikker på sin egen kropp og hun er veldig frekk i kommentarene mot ei som heter Vera, Rebekka har hele tiden siden de gikk i barnehagen trodd at Vera er en bitch og at hun ikke liker Rebekka. Senere i boka får hun en venn som heter Robert, Robert hjelper Rebekka til og bli hyggeligere både mot seg selv og Vera.
«Jeg gir meg aldri» er en ungdomsroman skrevet av Heidi Mandal. Det er en bok som handler om utestenging, kroppspress, dårlig selvbilde og mobbing. Det er en bok som jeg tror mange ungdommer kjenner seg litt igjen i.
Jeg synes boka var bra og lettlesende. Jeg anbefaler boka for at folk kan sette seg inn i hvordan ungdommen i dag har det. Jeg synes boka fortjener en plass i u prisen 2023, fordi den har et godt budskap og passer til vår aldersgruppe (8.-10. trinn). Terningkast: 5

Skjønner ingen ting

Trygve

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Skjønner ingenting


«Jeg gir meg aldri» er ein ungdomsroman av Heidi Mandal.
Boka handlar om Rebekkas kaotiske kjensleliv. Ho går i tiande klasse og føler seg tilsidesett og utanfor fellesskapet. Ho har ingen venar, og føler seg mobba og trakassert av Vera, eller Vera Bitch som ho kallar ho. Vera er den populære på ungdomsskulen og har alltid venninner ved sin side.
Rebekka drøymer om å stå på ein scene, og skulerevyen er det første steget. Vera Bitch står i vegen for det, og Rebekka finn ut at om ho slankar seg, så vil problema løyse seg.

Handlinga er ganske bra, men den kunne vert meir drama, og spenning. Det kunne vert meir om Rebekkas liv, og forholdet til Rebekka og Vera Bitch. I boka tek det lang tid før de kommer til poenget, og vendepunktene er veldig utydelige, og dette gjør boka tungtlest. Den startar veldig fengande, men mister det etter vert. Den sluttar litt uforventet. Boka kunne nesten vert skrevet fra ein sann historie med tanke på karakteren. Det som er bra er at måten forfattaren har skrevet dei forskjellige karakterane på kan vere gjenkjennelige for andre ungdommar, og at man kan sjå seg selv i karakterane og handlinga.






Boka var ganske vanskeleg å lese fordi språket flaut ikkje, og mange av setningande var vanskelege å forstå. Noko som er veldig viktig for meg er at språket er bra, og at setningande er veldig forståande. Det er ikkje mykje banneord i boken, men meir nedlatende kommentarar. På barneskolen kalte dei andre elevane Rebekka «elefanten» og Vera kallar ho feit. Boka er skrevet på ein veldig kjedeleg måte fordi det er ikkje mykje som skjer, og handlinga er veldig dårleg.

Oppsummering
Boka handlar om Rebekkas kaotiske kjensleliv, og lysten på å vere med på skolerevyen.
Eg trur forfattaren vill si at å komme med sånne kommentarar til andre kommer til å øydelegge heile ungdomstida til han/ho. Forfattaren skriv mykje om forholdet til moren hennes, og at ho ikkje har det så bra heime, eller på skulen. Bokas styrke er at den er skrevet på ein slik måte at andre ungdommar kan kjenne seg att i karakterane og handlinga. Man får også se kor kaotisk det kan vere å vere ungdom.

Eg anbefalar ikkje andre til å lese boka fordi den er vanskeleg å forstå og tungtlest. Boka bør ikkje bli nominert til uprisen fordi den er kjedeleg og lite oppvekande til den som lesar den.

En spennende bok

Theodor

Bøler skole

14.12.2023

Denne boken er skrevet Heidi Mandal. Boka handler om en jente på 14 år som heter Rebekka Kongshaug. Rebekka er overvektig, og ingen liker henne på skolen. Hun har blitt mobbet siden barneskolen av en jente som heter Vera. Rebekka prøver får folk til å le så de skal like henne, men det gjør de ikke. Hun drømmer om å bli standup-komiker når hun blir voksen.

Det er en gutt som har begynt å være snill mot henne, men hun skjønner ikke hvorfor og tror han bare lurer henne. Fordi ingen har nesten noen gang vært snill med henne på skolen, derfor stoler hun ikke på folk. Det går ikke fint senere i boka fordi ingen liker henne når hun opptrer på scenen. Hun blir ledd av på den dårlige måten og blir lei seg. På slutten begynner folk å like henne og hun blir sammen med gutten, og får det bra til slutt.

Jeg likte boka fordi det er mye kult som skjer og det blir veldig spennende etter hvert. Det er gøy å se hvordan hun ikke bryr seg hva mobberne sier og står oppå scenen og fremfører. Hun får alle til å le med vitsene sine også kysser hun gutten og det går kjempe bra. Det er en spennende bok som også er morsom, jeg anbefaler denne boken fordi den passer for ungdom. Den viser hvordan noen som blir kan reise seg opp og stå imot dem som mobber deg. Derfor anbefales denne boka og jeg gir den en 4 av 5 i terningkast.

JEG GIR MEG ALDRI!

Jakub

Bøler skole

13.12.2023

Jeg har lest boka JEG GIR MEG ALDRI! som er skrevet av Heidi Mandal. Sjangeren til boka er drama. Denne boka handler om en jente som heter Rebekka. Hun har ikke venner fordi hun er veldig frekk mot alle hun møter. Den største drømmen hennes er å stå på scenen og være med i revy-gruppa på skolen.

Denne boka starter midt i handlingen. Mange av tankene til Rebekka er skrevet mellom og inni handlingen. Det er derfor det er veldig vanskelig å få med seg alt som skjer på starten av boka, fordi det blir for mye rot. Derfor kan leseren miste lysten til å lese denne boka.

Hovedkarakteren i boka er frekk og slem mot andre. Hun tror også at alle mener noe stygt om henne hele tiden. Derfor er hun alltid frekk til folk siden hun tror de skal være frekke mot henne.

Jeg tenker at temaet i boka kan være å ikke ha venner og hva man må gjøre for å bli likt av andre. Jeg tror at dette temaet er noe noen kan gjenkjenne seg i. Historien er realistisk siden det er sannsynlig at dette hadde skjedd i virkeligheten.

Jeg gir boka terningkast 2.

Alt jeg har skrevet handler om hva som skjer fram til side 90 siden det var så langt jeg kom.

Jeg gir meg aldri!

Milla

Sommerlyst

13.12.2023

Boka handler om en jente som heter Rebekka. Hun blir mobbet av en jentegjeng, og mest av en jente som heter Vera. Rebekka har dårlige minner fra barneskolen, hvor hun ble kalt "elefant-bekka". Hun vil være med på revyen, men begynner å tvile når hun blir mobbet.

Jeg synes det var et viktig tema, og en fin beskjed. Men jeg synes den kunne bli litt kjedelig. Det var ikke så mye som skjedde, og noen ting ga ikke helt mening. For eksempel i slutten da alle jublet for henne. Det var en fin scene, men det skjedde litt fort. Jeg hadde likt hvis vi fikk vite litt mer om hvorfor alle plutselig likte henne.

Det som er bra, er at mange ungdommer sikkert kan relatere til hvordan Rebekka føler seg. Det er fint å ha bøker man kan relatere til, og mange ungdommer kan sikkert også skjønne mer av sine egne følelser. Rebekka skjønner også at hun har gjort dårlige ting, og sier unnskyld.

Jeg gir boka en 4 av 6. Det var en bra bok, med en fin beskjed. Jeg likte at den viser ungdommer sine følelser. Men den kunne bli litt kjedelig, og det var ikke helt min smak. Hvis det hadde skjedd mer, og vi fikk vite mer om hvorfor alle likte henne i slutten, så kunne jeg likt den mer.

Fin bok, men alt gir ikke mening!

Andrea

Hedrum ungdomsskole

12.12.2023

JEG GIR MEG ALDRI!

Boka er en fin bok i seg selv, det har et fint budskap og fine meninger, at det er en jente som ikke har så mye selvtillit også er det en jente som skal ødelegge alt, budskapet tenker jeg er at uansett hvem eller hva som stopper deg må du gjøre akkurat det du vil, selv om det er mange som ikke vil at Rebekka skal stå på scenen gjør hun det likevel. Hovedpersonen er Rebekka som bor sammen med moren og lillebroren sin, pappaen får man ikke helt med seg hvor er, men det kommer litt tilbakeblikk innimellom boka, det kan høres/ser ut som om han er i fengsel. Dette er et veldig sårt tema for Rebekka.

Jeg synes boka er veldig bra, men jeg velger å gi boka en 5/6. Det er mye som ikke har sammenheng, plutselig sitter Rebekka i senga også begynner hun å snakke om at hun er i fengsel på besøk hos pappaen sin, jeg ville jo trodd at dette var et slags tilbakeblikk. Men da kan det bli vanskelig å følge med når vi ikke vet helt hva som har skjedd med faren hennes. Derfor gir jeg boka en 5/6 alt det andre var fint.


kropps press og mobbing

Alias

Austbø skole

11.12.2023

Boken handler om en jente som blir “mobbet” av en jentegjeng på 4, Hoved mobberen heter Vera. Jenta som ble mobbet heter Rebekka. Hun hadde en fortid i barneskolen at folk kalte hun Elefant-Bekka.

Det som var positivt ved boken var at de viser hvordan en person kan ha det, og hvordan de kan bli såret og mobbet. Det som var også positivt var slutten i boken, hun sto på scenen og så at folk ikke lo av henne, de smilte og jublet av henne.

Det jeg synes var negativt var at Rebekka gjorde selv sånn at hun var en “outcast” Boken var skrevet i korte vanlige setninger som gjør det lett og lese får de som leser boken. Jeg synes at det var ganske mange enkle ord og nesten ingen vanskelige.

Rebekka er egentlig ganske frekk med folk som er rundt henne fordi hun tenker at ingen liker henne for den personen hun er, og hun føler at hun blir “misforstått” og at folk "judger" henne.

Boken får frem i bakgrunnen, hvordan en person kan ha det , og hvordan de føler seg når folk mobber, De får også fram i boken noe som heter "kroppspress", det er en følelse som mange barn-ungdommer opplever i denne tiden. De får frem godt hvordan en person kan oppleve ting og hvordan en kan ha det.


Jeg gir meg aldri

Jenny

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

Boka Jeg gir meg aldri er skrevet av Heidi Mandal, den handler om Rebekka, og hvordan hennes opplevelse av det å bli med i Revyen er.

Rebekka har hatt en vanskelig oppvekst, faren forlot henne og moren nemlig når hun var yngre, dette førte til Rebekkas spiseproblem og hun har blitt mobbet opp gjennom oppveksten for å være feit. Jeg gir meg aldri er ikke en av mine favoritter, den er relativ kort, men jeg synes allikevel at det tar lang tid før de kommer til poenget, og at vendepunktet er ganske utydelig dette gjør boka tunglest.

Denne boka traff ikke helt hos meg, men jeg er sikker på at noen ville likt den. Den passer i aldersgruppen 11 og opp, og kan være en fin mellombok. Derfor gir jeg boka en 3 av 6 fordi den var helt grei, men ikke en jeg ville valgt å lese igjen.

Jenny

En bra, men lang bok

Petter

Hellerasten skole

8.12.2023

«Jeg gir meg aldri» er en drama bok skrevet av Heidi Mandal som handler om en jente som heter Rebekka. Hun føler at hun ikke blir likt på grunn av utseende sitt, men hun ønsker å stå på senen så hun må bli med i revyen. Dette går ikke helt etter planen så hun må løse det.

Boka starter fengende, men mister det etter vært. Den slutter litt uforventet. Den kunne nesten vært skrevet fra en sann historie med tanke på karakterene. Jeg synes det er litt lite som skjer i boka. Det er liksom en lang bok på en kort fortelling.

Denne boka er om et tema som er ganske relevant i ungdomstiden med kropp og utsende. Boka er ganske lett å lese. Denne boka prøver å få frem budskapet som er at kropp ikke har alt å si.

Jeg vil gi den ternings kast 4 Fordi den har mye bra, men den mangler litt spenning til tider. Den bør ikke nomineres til årets ungdomsbok fordi den er bra, men ikke best.

Helt grei bok, men litt lite spennende.

Marius

Ve skole

8.12.2023


Boken handler om en jente som blir mobbet på skolen for at hun vil bli komiker. De andre mener at hun ikke er populær nok.

Min mening er den var spennende og interessant, men kunne hatt litt mere action og den var litt stillestående.


Hovedpersonen er Rebecca som blir mobbet.


Forsiden på boken er en høy grå mikrofon med svart bakgrunn som ser litt spennende ut og interessant.


Hva kunne vært annerledes: Forfatteren kunne fått litt mer spenning og drama inn i boken og gjort den litt mer interessant.


Anbefales for: Folk som vil bli komiker eller interessert i sånne historier.


Karakter: 3 av 6.


Jeg synes boken kunne ha litt mer spenning i starten. Fra midt i boken til slutten var den litt interessant, men den kunne hatt litt mer spenning og drama.


Forfatteren i boka heter Heidi Mandal og er forfatter, hun har også skrevet Anna Panna fra Rottereiret som er en humorbok.

Rebekka ikke gi deg

Mostafa

Surnadal barne- og ungdomsskole

8.12.2023

Jeg gir meg aldri boka var lit kjedelig på starten men etter kvart så blir det spennende fordi jeg kjønt hva den boka snaker om, at en jente som blir mobbet og blitt kalle Elephant Rebekka, og hun har list å komme opp på scenen, men det var vanskelig når hun ble mobbet. men va en skole underholdning så hun skal melde seg inn på, men hun var redd. så hun har fått en venn som følger etter hun. og denne romanen tar terningkast 3.

Rebekka vil også stå på scenen!

Frida

Bø ungdomsskole

5.12.2023

"Jeg gir meg aldri" er en roman skrevet for ungdom. Den handler om Rebekka, som er en 15 år gammel jente som drømmer om å bli stand-up komiker. Hun sliter med å få seg venner på skolen og sliter med tanker om sin egen kropp. Mener selv at hun bør slanke seg, fordi hun er litt overvektig.
Etter hvert møter hun en gutt som vil være venn med henne. Han prøver å hjelpe henne til å få livet litt mer på plass. Være litt mer hyggelig og ikke alltid svare så frekt. Dette er vanskelig for Rebekka, fordi hun tror alle hater henne og da vil hun gi dem en lærepenge. Men kanskje er alt bare en stor misforståelse?

Dette er en ganske typisk ungdomsbok. Handler om mobbing, kroppspress og om å finne seg selv. Det er jo mange viktige temaer i boka, men det er så mange andre bøker som handler om de temaene. Plottet er ganske basic, men forfatteren Heidi Mandal klarer allikevel å lage en sær vri på den. Det liker jeg veldig godt. Istedenfor at hovedpersonen bare er et lite offer, så er det faktisk hovedpersonen som er store deler av "problemet". Det er heller ikke så normalt å skrive om en ung jente som vil bli stand-up komiker. Så det var veldig kreativt.

Det er en ganske lettlest bok. Ikke så mye skrift på sidene og ikke bruk av kompliserte ord. Boka er skrevet på en god og lett måte. Lærer også litt om stand-up komikere i boka, og det er veldig kjekt.

Alt i alt var det jo en grei bok, men jeg mangler litt det store høydepunktet og/eller vendepunkt. Det er jo et lite vendepunkt når Rebekka blir litt mer grei, men det hadde vi allerede forventet, så det var ikke noe stor sjokk. Jeg vil si den var litt uinteressant til tider.

Terningkast: 3

Blind for virkeligheten

Renee

St. Franciskus

23.11.2023

Boken “Jeg gir meg aldri!” er en roman i sjangeren drama på 167 sider av Heidi Mandal, som ble publisert i 2022. Forlaget er skriveakademiet. Den er laget for ungdommer, og gjenspeiler litt hvordan noen ungdommer kan ha det i oppveksten. Den handler om mobbing, kroppspress, ensomhet, i tillegg til det å stå på for å nå målet sitt, uten å la folk holde seg nede.

Hovedkarakteren i boka er en 15 år gammel jente som heter Rebekka. Hun har følt seg mobbet, utenfor og misforstått hele livet. En jente med navn Vera, har hun alltid sett på som en fiende, så derfor har hun hele tiden prøvd å unngå henne. På barneskolen ble Rebekka blant annet kalt for “Elefant-Bekka,” noe som satte en liten støkk i henne fra å vise seg frem.

Rebekka har lenge drømt om å stå på en scene og få folk til å le. Første skritt til å komme nærmere komikerkarrieren, er å melde seg på den kommende revyen. Hun vil ikke at denne muligheten skal fly bort fra henne, så hun bestemmer seg for at det er dette hun skal gjøre. Samtidig er det en gutt som heter Robert, som prøver å komme nærmere henne.

Alt hun fokuserer på er utseende sitt, noe som gjør henne litt blind for virkeligheten.



Boken starter litt brått, og jeg må si at det var litt vanskelig å sette meg inn i den med én gang. Likevel tok det ikke lang tid før jeg skjønte sammenhengen. Det meste er fra Rebekkas perspektiv, noe som gir oss ett godt bilde i hodet av hvem hun er. Jeg syns den var lettlest, og jeg føler ikke at den skilte seg særlig ut. Den lignet på en måte litt på andre bøker jeg har lest tidligere, og jeg må være ærlig å si at slutten ikke var særlig overraskende heller.

Personlig likte jeg ikke fortellingen så godt, blant annet på grunn av alt fokuset rundt kropp, osv. Omtrent alt handlet om Rebekkas utseende, noe som gjorde fokuset rundt hennes drøm om å bli stand-up-komiker mindre. Jeg føler at forfatteren skrev henne som veldig selvopptatt, fordi det eneste hun greide å tenke på var hvordan hun selv hadde det. Til tross for det, hadde boken et godt budskap, selv om jeg personlig syns at forfatteren kanskje kunne ha formulert det litt annerledes.

Jeg gir boken terningkast 3.

spennende etter hvert

Mikael

Grøtte skole

23.11.2023

Spennende etter hvert
Den var ganske kjedelig i starten men etterhvert begynte det å bli bra 30-40 sider så begynte det å bli spennende begynte å skjønne va som skjedde jeg skjønte mening med boka/historie jeg synes den var dritt kjedelig i starten men så begynte jeg å lese litt å kom på 45 50 sider. Boken handler om en jente som blir mobbet å har lyst å holde på med stand up. Men det var litt vanskelig når hun ble mobbet, men det var en skole underholdning så hun skal melde seg inn på, men hun var litt redd for å vise seg fram. Så har hun fått en gutt som følger etter hun,den passer for 12-14.

Misforstått

Ida

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Boka handler om Rebekka Kongshaug som går i tiende klasse. Rebekka er ganske frekk mot andre fordi hun tenker at ingen kan like hun som hun er. Rebekka har helt siden starten av ungdomskolen hat lyst til å stå på scenen i skolerevyen. Rebekka har aldri hat noen ekte venner, da hun gikk på barneskolen ble hun kalt “Elefant-bekka”. Robert går i klassen til Rebekka. En dag når hun går hjem fra skolen kommer Robert bort til henne, han ser noe i Rebekka som ingen andre ser. Robert ser et potensiale i Rebekka for å bli litt mer vennlig. Rebekka er egentlig ganske morsom, hun drømmer om og bli stand-up komiker en dag. Rivalen hennes “Vera-bitch” er leder av skolerevyen. Vera setter ikke Rebekka på scene gruppa i skolerevyen. Rebekka er overbevist om at hun skal vinne over Vera å stå på scenen til slutt.

Boka er skrevet med korte vanlig setninger. Jeg syntes måten boka bygde seg opp var litt forvirrende. Det var ikke mange vanskelige ord. I starten av boka syntes jeg det var kjedelig og vanskelig å henge med, men utover ble det litt enklere. Boka er skrevet fra Rebekka sitt perspektiv. Mye av boka er hennes tanker i hodet.

Jeg syntes boka får frem realiteten av hvordan en del ungdommer føler seg med tanke på kroppspress og mobbing. Det å være misforstått er også noe jeg tror mange unge kjenner seg igjen i. vi ser flere personer som blir misforstått i boka. Sånn jeg ser det så blir alle tre “hovedpersonene misforstår hverandre. Det gjør at man kan bli litt oppgitt av å lese boka til tider.

Terningkast: 3

Gi deg aldri Rebekka

Uma

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Aldri gi deg Rebekka

Boken handler om 15 år gamle Rebekka Kongshaug som har drømmen å bli en standup-komiker. Hun har hun lyst til å starte på skolen sin revygruppa, men det var veldig vanskelig siden alle har sett på henne som elefant- Bekka siden hun var liten. Faren dro fra henne og det førte til at hun ble dratt in i en sorg. Sorgen førte til at hun ble frekk mot absolutt alle, det vanskelig å skaffe seg venner og hun løy om hva som faktisk skjedde med faren hennes. Hun prøvde å forandre seg, men med det kom det mange utfordringer som hun måtte løse.

Boka er ganske enkel å lese med korte og forstårlige setninger, men noen ganger litt uklart. Boken har en bra beskrivelse om Rebekka sitt liv og når det er en dialog mellom to personer så er det veldig enkelt forstå. Boka er skrevet på en lettlest måte sånn at du kommer det gjennom den uten noe problem.

Boken sin sjanger er drama så det er mye som skjer i løpet av 50 sider. Det tar opp også et tema som er ganske tungt. Det at en ungdom blir mobbet av hvor stor hun er er noe flere folk kan gå gjennom. Boken er skrevet egentlig som alle andre bøker om drama og mobbing så det er ikke noe nytt der, men den er fortsatt interessant å lese.

Boka var interessant fra starten fordi det starta midt i handlingen (media res) og som da gjorde det enklere og komme in i boka. Boka kan være spennende noen ganger og kanskje litt overaskende. Det er ett vendepunkt på slutten i boka der hun åpner seg opp til alle. Og forteller sannheten om faren hennes.

Boken var interessant, men ikke noe nytt så da gir jeg den terningkast 4

Jeg gir meg aldri

Emilie

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Boka “Jeg gir meg aldri”, skrevet av Heidi Mandal er en ungdomsroman på 167 sider. I boka er hovedpersonen en jente som heter Rebekka som går i 10 klasse. Rebekka blir introdusert som en jente som føler seg mobbet og alene. Siden hun var i åttende klasse har Rebekka bare lyst til å spre latter og gjøre at andre blir glade mens hun står på en scene.

Rebekka føler at ingen liker hun, og at hun må få en bedre kropp. I boka er det mye referanse til kroppspress og mobbing. Rebekka har dårlig syn på hvordan hun selv ser ut. Og i barnehagen ble hun kalt for “Elefant Bekka” som gjør at hun misliker utseendet til kroppen hennes. Boka introduserer også Vera, en jente som Rebekka hater og tror at Vera mobber hun. Siden Rebekka har et dårlig syn på hvordan hun ser ut, er det bare utseende som er i tankene hele tida. Hun tenker for mye på utseende og ho synets at alle hater hun.

Hun trekker seg vekk fra alle som bryr seg om hun og senere når vi nærmer seg slutten leser vi at Vera ikke er så mye annerledes enn Rebekka. Vera har prøvd å bli en god person for Rebekka ved å gi gode kommentarer om hun, som klærne hun har, men Rebekka tolka gjerningene til Vera som mobbing og plaging. Robert er en gutt som prøver å komme nærmere Rebekka blir også dytta lengre vekk. Han sier ifra til Rebekka om misforståelsen mellom Rebekka og Vera.

Vi får veldig mye informasjon når boka nærmer seg slutten. Faren for eksempel blir nevnt i det siste kapittelet. Boka hadde en interessant start, som jeg likte godt. I første kapittelet startet boka rett på historien, som noen kan synes er litt vanskelig. Jeg syntes det var en god vri. Jeg liker også at forfatteren legger til litt detaljer imellom sidene, og hvordan tekststilen endrer seg når Rebekka tenker.

Forfatteren viser at man ikke må gi opp med å sammenligne Rebekka med en løve. Jeg likte boka og jeg anbefaler den til de mellom 13 og 16 år. Jeg gir boka terningkast 5.

Rebekka, kanskje du burde gi deg?

Kristine

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Jeg gir meg aldri handler om Rebekka som synes hun er super tjukk og at alle hater henne på grunn av dette. Derfor begynner Rebekka med å «være morsom» imens hun egentlig bare blir frekk.

Jeg føler ikke med Rebekka i det hele tatt fordi nesten alt hun driver med er å synes synd på seg selv eller beskrive sin egen kropp som hun er så misfornøyd med. Hun er egentlig bare frekk helt til siste stund der hun plutselig skal bli venn med en hun misliker (Vera) og har mislikt i mange år bare fordi vennen hennes Robert sier at Vera har klumpfot men som Rebekka ikke har merket SELVOM de har kjent hverandre siden barnehagen.

Jeg gir den terningkast 2.

Viktig budskap men vanskelig å forstå

Nora

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Jeg gir meg aldri

Denne boka handler om en jente som går i tiende klasse som er er litt annerledes. Også går det litt inn på henne så hun tror at alle snakker stygt om henne men de prøver egentlig å hjelpe henne. Dette legger hun ikke merke til før hun får en venn som hjelper henne litt på veien.

Starten syntes jeg var veldig tung, men etter vært ble den bedre og bedre. Når man fikk lest litt mer av boka var den lettere og forstå. Jeg likte den veldig bra når jeg først kom inn i boka. Men den burde ha litt bedre start sånn at flere kanskje har lyst til å lese boka i stedet for å legge fra seg boka etter første avsnitt fordi den er kjedelig. Jeg syntes den var ganske bra siden den tar med noe som ofte skjer i tenåringslivet nå til dags. Og den var spennende og morsom.
Hvis jeg skulle gitt denne boka ett terningkast hadde jeg gitt den en 4 av 6 den hadde vært en 5 av 6 hvis den hadde hatt litt bedre start. Jeg syntes at folk burde lese denne boka fordi den gir et viktig budskap at man må se folk rundt seg og ikke bare seg selv.

En bok om å ikke gi opp!

Zoe

Hellerasten skole

10.11.2023

Jeg gir med aldri er en ungdomsbok om er skrevet av Heidi Mandal og handler om en jente som heter Rebekka og går i tiende. Vi får lese om hverdagen til Rebekka og drømmen hennes om å stå på scenen i skolerevyen, dersom hun skal bli standupkomiker. Hun har blir mobbet på skolen, og når hun gikk i barnehagen ble hun kalt for «elefant Rebekka» fordi de syntes hun var for stor.

Jeg ville sagt at dette er en litt sakte bok som tar litt tid for å sette seg inn i, men boka er lett å lese og har troverdige karakterer med gode beskrivelser og balanserer fint mellom drama og romantikk. Forsiden på boka ga veldig mening når jeg ble ferdig å lese. Jeg liker godt hvordan forfatteren har skrevet de forskjellige karakterene og måten boka kan være forståelig for andre ungdommer og at man kan se seg igjen i noen av karakterene og handlingene. Jeg liker også hvordan hovedkarakteren Rebekka har to personligheter, men hun prøver å skjule den ene siden hvor hun ikke alltid er den morsomme jenta alle tror hun alltid er. Jeg synes boka har en fin slutt der de for fram at hun ikke trenger å slanke seg for å stå på scenen. Jeg savner litt den følelsen hvor jeg ikke klarer å legge fra meg boka og at det kunne vært flere spenningskurver.

Jeg tror forfatteren har valgt å skrive denne boken for å få fram viktige temaer som ikke blir snakket nokk om, som mobbing og kroppspress. Jeg synes ikke denne boken burde nomineres til U-prisen fordi den var rett og slett for treig. Jeg gir denne boken en terningkast 4.

Jeg gir meg aldri!

Victoria

Bryne ungdomsskule

10.11.2023

Denne boka handler om Rebekka som går i tiande klasse. Ho var den rolege jenta som blei mobba og aldri sa i frå. Elefant-Bekka kalte alle ho, og det gjorde som at ho følte seg utenfor og misforstått heile livet. Heilt siden åttande har Rabekka drømt om å bli standup-komikar, og første steget er å stå på scenen i revy. Den einaste som står i vegen er Vera Bitch.

Eg synast at boka hadde mange gode tema som mobbing, kroppspress og dårleg sjølvbilete. Boka var heilt grei, det var ikkje så mye som skjedde så den var litt livlaus. Det var lange stunder der det bare handla om Rebekka sine tankar som gjorde at boka var litt treig å lese. Den beste delen av boka var når Rebekka fant ut at ho er bra nok som ho er.

Eg vil anbefale boka til folk som føler det same som Rebekka følte når Rebekka blei mobba. Personlig kjenner eg meg ikkje igjen i boka, men det er jo nokre som faktisk kjenner seg igjen.

Eg gir boka terningkast 3

Jeg gir meg aldri!

Live

Bøler skole

9.11.2023

Jeg gir meg aldri er en ungdomsroman som er skrevet av Heidi Mandal. Boken er skrevet for ungdommer og jeg tror mange kan kjenne seg litt igjen.
Vi blir dratt inn i hverdagen til Rebekka, som deler både følelsene og tankene sine. Hun har blitt veldig usikker på seg selv og kroppen sin. Hun har ingen venner på starten av boka og hun føler seg mobbet og alene. Allerede i barnehagen ble hun kalt elefant-bekka. Hun drømmer om å bli komiker og det første steget for å oppnå det er å bli med i revyen. Hun liker å si morsomme kommentarer for da ler de andre av vitsen og ikke av henne. Men problemet er at når hun skal være morsom er hun alltid frekk mot noen. Hun får etter hvert en venn som heter Robert, han har stor påvirkning på henne. Han hjelper henne med å bli snillere og med å fikse opp mellom henne og Vera. Rebekka har hele tiden trodd at Vera ikke liker henne, men realiteten er at Vera egentlig bare har prøvd å hjelpe og beskytte henne mot de andre i klassen som er slemme mot henne. Det har altså vært en stor misforståelse.
Jeg syns boken har noen gode og viktige temaer som mobbing, kroppspress og dårlig selvbilde. Jeg syns slutten var ganske bra, siden hun endelig skjønner at hun ikke trenger å slanke seg for å stå på scenen og at hun er bra nok som hun er, men annet enn det syns jeg det var for lite som skjedde. Boka var litt for livløs. Hele boka gikk litt i det samme og det var heller ikke noen overraskende vendepunkter. Jeg savner at det er litt mer som skjer og at det er litt flere overraskelser, slik at man ikke har lyst å legge boka fra seg, men bare fortsette å lese. Jeg tror litt av grunnen til at jeg ikke fikk den følelsen er at det for lange scener hvor det ikke skjer noe annet enn at vi får høre tankene hennes. I lengden blir det litt kjedelig, som fører til at det går tregt å lese den og jeg tror det gjør at mange ikke kommer til å gidde å lese mer. Boka traff ikke meg helt, men jeg tror andre som føler at de er i samme situasjon som Rebekka kan like den. Jeg syns fortsatt den fortjener en plass i u-prisen, fordi den har et bra budskap og den kan hjelpe folk til å skjønne at de er bra nok som de er.

Jeg gir den en terningkast 3!



Huns som ble mobba.

Felicia

Grøtte skole

8.11.2023

Bokanmeldelse om boka "Jeg gir meg aldri!"
Middels bra.
Jeg har lest boka ved navn «Jeg gir meg aldri!». Det er en bok som er mer for ungdommer, og som viser hvordan det faktisk kan vær når man er ungdom.
Boka er skrevet av Heidi Mandal og er mere som en ungdomsroman. Boka handler om en jente ved navn Rebekka som er 15 år gammel og i barnehagen blev hun kaldt «Elefant bekka» fordi dem syntes hun var stor.
Jeg synes ikke boka var så veldig bra, det var veldig lett å legge ifra seg og finne på noe annet. Det var alt for mye snakking til hverandre og jeg skjønte ikke så mye fordi det var så mye forskjellige ting som skjedde hele tia. Den var bra fordi den viser hvordan det faktisk kan føles og være ungdom, det er dessverre mange som føler det sånn og blir mobba for hvordan de ser ut, og hvordan kroppen deres er. Akkurat som Rebekka ble.
Jeg syntes boka ble mer og mer uinteressant, og når jeg først begynt å les skjønt jeg ikke så mye om hva boka handlet om. Boka er selvfølgelig om et seriøst tema, og det er det jeg villa si gjorde den interessant. Jeg vil si at boka har sjanger mobbing, utestengning. Vil også si at den også om hvordan dem ser på kroppen hennes, ikke på en grei måte i det hele tatt. Rebekka drømme om at bli komiker, men er redd at folk vil mobbe henne, fordi hun har vært mobba så lenge hun kan huske.
Hun ble så mobba sia barnehagen så når hun gikk i 8-9 klasse var hun den stille jenta som ikke sa så mye i det hele tatt, nesten aldri. Nå når hun går i 10 klasse har noe endres, hun slutta bry seg så mye om hva folk synes og tenker om henne og tenkt at vær med på skole revyen var en bra start hvis hun skal følge drømmene hennes. Jeg tror at forfatteren har valgt å skrive denne boka fordi hun, eller noe hun kjenner kanskje har vært med om noe lignende, og fordi det er et tema mang ikke snakker om. Det er veldig sannsynlig at noe sånt kan skje, det skjer på veldig mange skoler og det er kjempetrist.

Treig å lese til tider.

Oda

Grøtte skole

8.11.2023

Jeg har lest boka ‘’Jeg gir meg aldri!’’ som er en ungdomsroman skrevet av Heidi Mandal. Boken tar for seg noen temaer som mobbing, utestenging, dårlig selvbilde og kroppspress.
Boken handler om en 15 år gammel jente som heter Rebekka Kongshaug eller kjent som fra barneskolen Elefant-Bekka. Hun har en drøm om å bli standup-komiker, og tenker at det å stå på scenen på skolerevyen er et bra første steg på reisen.
Hun har blitt mobbet så lenge hun kan huske og i 8-9 klasse var hun den stille jenta som ikke sa noen ting, men nå i 10 ende klasse så er hun den mest rappkjefta personen som alltid har en kommentar på lager. Hun går alltid alene til og fra skolen helt til en dag da Robert plutselig kom og ville gå sammen med henne.
Jeg synes det var en engasjerende bok til tider og synes det er bra at vi får høre hva hun tenker og sånn, men til tider slet jeg med og få med meg det jeg leste for jeg synes den var så uinteressant og treigt å lese. I starten skjønte jeg ikke helt hva boka handlet om, men føler jeg forstod mere og mere. Og er ganske fornøyd med slutten. Jeg synes boken henger sammen og handler om et viktig tema, men samtidig får fram litt humor i boka.
Jeg føler at det språkbruket som er brukt er brukt på en bra måte. Boken traff ikke meg helt, men tror den ville truffet noen andre meget godt. Den ville kanskje truffet noen som er i en sånn situasjon, eller har litt samme følelser som Rebekka har i boka. Jeg tror forfatteren har valgt å skrive denne boken, enten på grunn av egen erfaring eller på grunn av det er et tema ikke så mange snakker om, og det er viktig og få fram et sånn tema. Jeg gir denne boka terningkast 4.

JEG GIR MEG ALDRI!

Samar

Grøtte skole

7.11.2023

Boka handler om en jente som gir seg aldri. Rebekka handler om en jente som går i tiende som heter Rebekka. Rebekka har ingen venner og hun føle at hun blir mobbet.
Rebekka Kongshaug går i tiende klasse og føler seg misforstått og utenfor. Da hun gikk på barneskole, ble hun kalt Elefant- Rebekka.
Så skjedde det forferdelige som hun ikke kunne snakke om.
Helt siden starten av åttende har Rebekka drømt om å stå på scenen i skolerevyen. Dersom hun skal nå målet om å bli standup-komiker, er revyen det første steget mot stjernestatus.
Boka er ikke så artig Den er ikke spennende å lese og den er kjedelig å les og noen ganger har den rar skrift og den altfor mye bindestrek. Jeg gir boka terningkast 3

En fantastisk klisje

Sofia

St. Franciskus

3.11.2023

Rebekka har så lenge hun kan huske blitt mobbet for vekten og størrelsen sin, noe som har ført til at hun ikke har villet gå på skolen. I 8.- og 9. klasse var hun den stille jenta, ingen noen gang hadde snakket til. Nå var hun den rappkjefta, frekke personen. “Bitchen”, Vera, og “minionsene” hennes, var ikke noen Rebekka likte. Rebekka syntes de var frekke, oppmerksomhetssyke, og ikke minst ute etter å ta Rebekka. Den eneste motivasjonen har vært skolerevyen. Der hun en gang skulle stå på scenen, og få hele salen til å le. Rebekka går alltid alene hjem fra skolen, og venter spent på å følge komikerdrømmen i revygruppa, helt til Robert i klassen tar følge med henne, og Vera ødelegger alt, med å sette Rebekka på skrivegruppa.

OPPLEVELSEN AV BOKA:
Boken starter beskrivende, noe som er viktig for at en bok skal være forståelsesfull, men også gøyere å lese. Både i midten av boka, og på slutten, er det plottwister som forandrer synet til leseren. Personene blir fremstilt i nye lys, og hemmeligheter kommer frem. Derfor var boka ekstremt vanskelig å legge fra seg, fordi jeg bare måtte vite hva som skjedde videre!

Det er lett å leve seg inn i boka, fordi hovedkarakterene går på ungdomsskolen, hvor det er mobbing, masse følelser, sjalusi og det meste en ungdom kan føle på. De viktigste karakterene blir bra, men ikke detaljert beskrevet, noe som er viktig for at man kan se for seg personene og handlingene bedre.

Dette var en kreativ bok. Jeg har aldri lest noe lignende før, så dette var virkelig en gøy og gripende historie. Litt klisje var den inni mellom, men det synes jeg bare gjorde boka bra.

Boken var lett å lese, både fordi teksten var ganske stor, og det ikke var så fryktelig mange sider, men også fordi teksten var forståelsesfull, med ord jeg skjønte hva betydde. Det var et par dialektord, og litt banning i replikkene.

Jeg synes at språket passer helt perfekt med bokens innhold. Alle karakterene bruker ord som jeg ser for meg at folk på de sine aldre ville ha gjort. Alt klaffet, og funket bra. Jeg så for meg at replikkene ble sagt.

Jeg gir boka terningkast 5.

"Jeg gir meg aldri" bok annmeldelse

Georg

Finnsnes ungdomsskole

30.10.2023

Heidi Mandal leverer en engasjerende og motiverende ungdomsroman om mobbing og ensomhet gjennom "Jeg Gir Meg Aldri". Jeg Gir Meg Aldri er en bok om en jente som heter Rebekka som går i tiende klasse og føler seg ekskludert fra andre jenter i hennes aldergruppe på grunn av at hun er lubben. Med spenning som driver historien fremover, tar forfatteren leserne med på en inspirerende opplevelse. Hovedkarakteren er i dårlig tilstander og føler seg ikke akseptert av folkene rundt henne og dermed kanskje treffer interessepunktet i leserne som enten går igjennom sorg eller ekskludering. Boken inkluderer moderne realistiske samtaler som virkelig fanger oppmerksomheten til leseren og gjør de mer engasjerte, spesielt ungdommene av denne generasjonen. Boken kunne ha trengt noen bilder da, men jeg forstår at å lage maleri er vanskeligere enn å oppdikte en fantasi tekst, men fremdeles så kunne det ha forbedret boken. Tips for forfatterens fremtidige bøker fra meg er at tenåringer og ungdommer har dårligere forståelse av skriftlige tekster enn fotografiske bilder. Personlig gir jeg boken en sterk treer.


167 sider med spenning

John Paul

Bryne ungdomsskule

27.10.2023

“Jeg gir meg aldri”, skrevet av Heidi Mandal og er ein ungdomsroman. Boka har 167 sider. I boka er hovudpersonen ei jente som går i tiande klasse. Rebekka blir introdusert som ei jente som føler seg mobbet og aleine. Sidan ho var i åttende klasse har Rebekka berre lyst til å spre lattar og gjere at andre blir glade medan ho står på ein scene.

Rebbekka føler at ingen likar ho, og at ho må få ein betre kropp. I boka er det mykje referanse til kroppspress og mobbing. Rebekka har dårleg syn på korleis ho sjølv ser ut. Og i barnehagen blei ho kalla for “Elefant-Bekka” som gjer at ho mislikar utsjånaden til kroppen. Boka introduserer også Vera, ei jente som Rebekka hatar og trur at Vera mobbar ho. Sidan Rebekka har eit dårleg syn på korleis ho ser ut, er det berre utsjånaden som er i tankane heile tida. Ho tenkjer for mykje på utsjånaden og ho synast at alle hatar ho.

Ho trekker vekk frå alle som bryr seg om ho og seinare når det nærmar seg slutten leser vi at Vera er ikkje så forskjellig frå Rebbeka. Vera har prøvd å bli ein god person for Rebekka ved å gi gode kommentarar om ho, som kleda  ho har, men Rebekka tolka gjerningane til Vera som mobbing og plaging. Robert, ein gut som prøvar å kome nærmare Rebekka blir også dytta lengre vekk. Han seier ifrå til Rebekka om misforståinga mellom Rebekka og Vera.

Vi får veldig mykje informasjon seinare i boka når det nærmar seg slutten. Faren, for eksempel blir nemnt i det siste kapitelet. Boka hadde ein interessant start, som eg likte godt. I første kapittel starta boka rett på historien, som nokon kan synast er litt vanskeleg. Eg synest det var ein god vri. Eg likar også at forfattaren legg på litt detaljer imellom sidene, og korleis tekststilen endrar seg når Rebekka tenkjer.

Forfattaren viser at ein ikkje må gje opp med å samanlikne Rebekka med ei løve. Eg likte boka og eg anbefaler den til  ungdom mellom 13 og 16 år. Eg gjer boka terningkast 5.

Stillestående men tankevekkende roman om å finne ut av hvem man vil være.

Frida

St. Franciskus

27.10.2023

Nå har jeg lest boken "Jeg gir meg aldri!" Boken handler om en jente på 15 år som heter Rebekka. Rebekka har et stort ønske om å bli komiker og være med på revyen. Det er bare et problem, hun føler at de andre jentene gjør narr av henne bare fordi hun er overvektig. Hun har ingen venner og det eneste hun liker å gjøre er å si frekke kommentarer som er "morsomme".

Når det skal være revy blir Rebekka satt i skrivegruppa. Dette gjør ikke at hun føler seg noe bedre og hun skylder på Vera. Vera er en jente i klassen hennes som er vedlig populær. Hun er veldig misunnelig på Vera fordi hun liksom er så veldig perfekt.

En dag vil Robert, en gutt i klassen hennes, ta følge med henne hjem. De blir gode venner og de er i skrivegruppa sammen. Etter en stund innser Rebekka at kanskje ikke Vera er så ille som hun hadde trodd? Rebekka begynner å prøve å bli en bedre venn og stoppe med de "morsomme" kommentarene sine.

Jeg synes at boken var litt stillestående. Det skjedde liksom ikke så mye og det var som om handlingen gjentok seg litt. Den var også ganske klisje.

Det som var bra var at slutten var overraskende og at historien var meningsfull siden den handlet om hvordan man er med andre og hva man tenker om seg selv.

Jeg gir boken terningkast 3 fordi det var en bra slutt og historien var bra, men den var rett og slett ganske stillestående og ikke så spennende og lese.

Jeg gir meg aldri! - anmeldelse

Danzi4

Flåtestad skole

20.10.2023

Historien handlet om en hovedkarakter som heter Rebekka. Hun er 13 år og går i tiende klasse. Hun ønsker å være med på skolerevyen. Skolerevyen er det som motiverte hun mest med å gå på skolen, hun ønsker å underholde mange folk. Hun føler seg utenfor og mobbet av Vera.

Jeg var ikke så fornøyd med boken fordi jeg følte den ikke kom til mine forventninger om hva som kommet til å skje eller hva historien handlet om.

Starten på histories ga ikke så mye mening og jeg følte at det ikke hadde en start. Det var noen utrykk som ikke ga så mye mening.

Historien handlet mye om kropp og det begynte å bli uinteressant.

Jeg følte også at forfatteren ikke var så god med å beskrive karakterene eller gi dybde på dem. Det som ble mest forklart av karakterene var kroppene, så jeg ble ikke så veldig kjent med karakterene.

Jeg synes hovedkarakteren også ikke var så sympatisk, fordi hun var klein og frekk. Hun var ofte borte i tankene huns når noen skulle snakke med henne, det gjorde mer vanskelig å få følt med på historien, fordi det kom opp mer om tankene huns enn det som faktisk skjer i situasjonen. Det kunne ha vært mer spenning i historien, mye av handlingene ble repetert. Det var heller ikke mye aksjon.

Skuffende ungdoms roman

Nora

Flåtestad skole

20.10.2023

Jeg gir meg aldri er en ungdomsroman på 170 sider, i sjangeren drama, som passer til både egenlesing og høytlesning. Boka er skrevet på bokmål og forfatteren heter Heidi Mandal.

Boka handler om Rebekka Kongshaug. Rebekka drømmer om å bli stand-up komiker og hvis drømmen skal gå i oppfyllelse, er det å stå på scenen i skolerevyen en god start. En av flere ting som står henne imot er Vera. Vera er Rebekkas fiende, inne i klasserommet. Hun har vært krevende og slem siden ¨alltid¨. Ved siden av seg har hun også Robert, men hva er det han vil?

Boken starter rett inn i handlingen og er helt grei med tanke på ordbruk og spenning. Boken går fort når det gjelder handlingen, men likevel treig å lese. Det er en mild spenningskurve gjennom boka, sammen med en tydelig sammenheng gjennom boka. Boka hadde ingen akutte vendepunkter og går for det meste i samme takt, noe som gjorde boken livløs. Det er åpenbart at forfatteren prøver å vekke en følelse av gjenkjennelse i boka, ved bruk av slang, ord og uttrykk. Et eksempel er setningen “Du var bare et veddemål, men nå er alt over og nå er det jeg som skal vedde!”. I boka for vi også vite at Rebekka er en fast bruker av Facebook. Dette ble bare rart og kleint. Flere av ordene og handlingene er ikke lenger relevant for oss ungdommer, noe som ikke gjør det like fengende.

Boken tok jo for seg temaene kroppspress og det å skille seg ut, noe som er veldig u-originale temaer. Det er veldig mange bøker som handler om samme type tema, og denne boken var ikke særlig annerledes. Det var et godt budskap og det var bra formidlet, men personlig har jeg lest og sett alt for mange bøker om lignende temaer, noe som gjør det u-interessant for meg å lese.

Til slutt kan vi ta for oss selve karakteren, Rebekka. Rebekka er hovedkarakteren og den vi hører mest om likevel er hun den jeg liker minst av karakterene. Hun slenger stadig fra seg kleine og frekke kommentarer og er ofte i egne tanker. Rebekka og selve handlingen i boka er troverdig og kunne fint skjedd i dagens samfunn.

Avslutningen var lett å se for seg fra start og jeg ble ikke på noe vis overrasket. Det var tydelig lagt opp fra start hva som kom til å skje, noe som ødela det litt for meg

Kort oppsummert er boken en dempende roman. Den er fin å lese for de som vil lese noe enkelt og tydelig, men kanskje ikke noe for de som ser etter den ekstra spenningen. Bokas svakhet, i min mening, var klart og tydelig språk og karakter. De vekket ingen indre følelser og var rett og slett tråkig og kleint å lese. Bokas styrke derimot er nok det at den enklere å lese. Personlig ville jeg anbefalt boka til noen som vil ha en enklere og tydeligere bok å lese. Jeg syntes ikke boka burde nomineres til U-prisen.

Terningkast 3.


En fin bok om det å ha presentasjonsangst

Maja

Hellerasten skole

18.10.2023

Jeg har lest «Jeg gir meg aldri!». Boka er en ungdomsroman skrevet av Heidi Mandal. Denne boka handler om en jente som går i tiende som heter Rebekka. Rebekka har ingen venner og føler at hun blir mobbet. Målet til Rebekka er å bli standup-komiker og da er revyen starten på dette målet.

Jeg syntes at boka starter litt treigt. Det starter med en handling, men den er ikke veldig interessant. Boka «Jeg gir meg aldri!» er litt uinteressant og litt forvirende på starten, men går fortsatt an å lese. Mot slutten av boka blir handlingene litt mer interessant å lese. Boka slutter ganske overraskende, men på samme måte var noe av det litt forventet. På starten var boka ganske lett å legge fra seg det var ikke så mye som skjedde og derfor ikke så fengende, men på slutten av boka på de siste sidene var det vanskeligere å legge fra seg boka.

Jeg følte at det ikke var noen handlinger eller karakterer som jeg greide å kjenne meg veldig igjen i, men jeg tror at andre ungdommer kan kjenne seg litt mer igjen i det som skjer i boka. Jeg syntes at noen steder i boka kan være troverdig. Måten jeg tolket den så virket det som om Rebekka hadde sceneskrekk og det er det flere ungdommer som kan føle på hvis de for eksempel skal vise en presentasjon foran hele klassen. Boka «Jeg gir meg aldri!» var litt vanskelig å forstå hvem som var hvem, men dette ble lettere på slutten. Jeg syntes at selve boka sitt språk passet ganske godt inn med det som skjedde i boka.

Jeg tror at grunnen til at forfatteren har gitt ut denne boka kanskje er fordi hun eller noe hun kjenner godt har opplevd sceneskrekk som ungdom og da tenkte hun at dette hadde vært noe kanskje flere ungdommer kjenner seg igjen i. Det beste med boka syntes jeg var slutten, den hadde mer handlinger og var mer interessant på grunn av dette. Jeg syntes at andre burde også lese denne boka fordi kanskje man kjenner seg igjen i følelsen av at du blir mobbet eller har litt sceneskrekk. Jeg syntes at boka ikke burde domineres til Uprisen fordi den har et godt budskap, men litt vanskelig å lese på starten.
Jeg gir boka terningkast 4.

Eg gir meg aldri

Linnea

Flåtestad skole

18.10.2023

''Eg gir meg aldri''

Boka ''Eg gir meg aldri'' handler om en jente som vil være med i skolerevyen. Men hun syntes det er vanskelig og vise seg selv frem som person.
Rebekka vil også veldig gjerne forklare til de andre i skolerevyen at dette er noe hun virkelig drømmer om. Og at revyen faktisk nesten er hele grunnen til at Rebekka startet på denne skolen. Rebekka føler at hun har en fiende i skolerevyen som heter Vera. De to kommer ikke så godt over ens føler Rebekka. Rebekka sin drøm er og kunne vise for andre at hun er morsom på scenen og få folk til å le, og å få folk til å skjønne at hun kunne blitt komiker. Men alt går ikke helt som planlagt når hun ender opp med å få en annen rolle i revyen, som hun minst kunne tenkt seg.



Jeg liker denne boka grunnet at den har ett veldig godt budskap, og mye av innholdet i boka kan mange kanskje kjenne seg igjen i, å relatere til. I boka så blir mange av scenene vist frem med ulike følelser rundt de ulike personene, noe som gjør at jeg syntes det blir spennende å lese boka. Jeg syntes boka passer veldig bra til de som er glad i noe som har med skuespill å gjøre, og de som er glad i å få med seg at man er forskjellige, og det er viktig å vise frem følelsene sine uansett når.



I boka så kan det noen ganger bli litt rotete skrevet etter min mening. Det blir noen ganger litt for mye av de konkrete eksemplene, noe som gjør at det kan bli vanskeligere for leseren å henge med i boka.



Boka bør nomineres til Uprisen, fordi dette er en bok kanskje ikke så mange hadde sett for seg at var spennende, men når du først leser den så kan den bli mer og mer spennende etter hvor langt du kommer i boka. Og om eller når du forstår budskapet eller settingen. Derfor syntes jeg boka bør bli nominert. Jeg gir boka en terningkast: 5.

Aldri gi opp!

Andrea

Bø ungdomsskole

17.10.2023

Jeg gir meg aldri handler om en jente som heter Rebekka. Helt siden hun begynte på ungdomsskolen har ett av målene hennes vært å være med i skolerevyen. Hun vett ikke helt hvordan hun skal gjøre dette i tillegg står hun alene. Men etter hvert kommer det en gutt som heter Robert som kanskje kan hjelpe henne med målet hennes om å stå i skolerevyen i 10, for å jobbe opp mot drømmen hennes som er å bli en standup-komiker.

Jeg liker veldig godt boka da den viser litt hvordan kroppspress kan føles, hvor lite som skal til for å misforstå blikk og kommentarer. Jeg liker også at det er gode beskrivelser som gjør at du greier sette ett bilde i hodet av hvordan folka ser ut og hvor de er, den viser også at du ikke skal gi opp på drømmene dine.


Jeg gir boka terningkast 6

Gjenkjennbart

Ella

St. Franciskus

12.10.2023

Boken “Jeg gir meg aldri!” av Heidi Mandal er en bok på 167sider fylt med drama. Boken handler om Rebekka som har hatt det vanskelig i det siste. Hun har følt seg mobbet hele livet spesielt av hennes “fiende” Vera. Drømmen til Rebekka er å stå på scenen og få folk til å le. Hun vet at det er en mulighet at hun ikke klarer å nå drømmen som komiker, men det første trinnet var å melde seg på revyen. Samtidig som dette merker Rebekka at en klassekamerat med navn Robert prøver å komme nærmere henne. Denne boken kom ut først i 2022 og er i år meldt på Uprisen. Forlaget til boken er skriveakademiet.

Boken starter litt ut av det blå og jeg må si at den var litt vanskelig å komme seg inn i med det første, men når du begynner å komme deg inn i historien så er det lett å hoppe rett inn i boken igjen. Selve handlingen syntes jeg ganske lett å lese og komme seg igjennom der jeg lett kunne lest hele boken under en lesing. Likevel må jeg si at selve slutten var veldig forutsigbar og jeg visste den allerede ved side 21. Denne boken tror jeg en stor mengde av folk vill kjenne seg igjen i på måten hovedpersonen har det. Jeg syntes personlig at plot twisten er ganske bra siden den setter en person som vi kanskje har sett på som grusom i et annet lys. Boken fungerer godt sammen, men jeg ble litt forvirret noen få ganger etter et kapitel. Personlig syntes jeg at passet greit til handlingen, men at de kan være litt overdrevne en gang iblant med tanke på hva de sier/tenker.

Denne boken syntes jeg personlig er veldig lik på andre bøker med tanke på selve budskapet og slutt, men de har samtidig brukt sinn egen fantasi i handlingene som har gjort den god å lese. Jeg vill si at denne boken ikke akkurat er en del av en trend, men at på en måte en del av handlingene kan være en del av trenden om å være glad i seg selv.

For meg kunne store deler av boken skjedd i virkeligheten og jeg er glad for at de ikke bare har fokusert på romantikk gjennom boken, men heller det å finne seg selv. Karakterene kunne godt vært virkelige personer, men jeg syntes personlig at den ene sidepersonen Robert er på en måte litt urealistisk med tanke på et par av hans handlinger. Likevel er han en god sideperson med et godt budskap. Miljøet til hovedpersonen inne i hennes hode tror jeg mange vill kjenne seg igjen i og det kunne garantert vært sånn i virkeligheten. I forhold til sjangeren drama er selve handlingen perfekt, siden det oppstår mange små dramatiske handlinger under boken.

For meg opplevdes denne boken som ganske lettlest. Dette tror jeg er fordi at det er skrevet ikke alt for beskrivende, men samtidig at de har beskrevet det som er viktig og det at de har satt inn hendelser som får boken til å fortsette å gå videre. Forfatteren har valgt å bruke bokmål til denne boken for alle personene. Hun har også tatt inn litt banning og stygge ordbruk, noe som ikke plager meg, men jeg syntes at noen av setningene kan oppleves om litt teite og unødvendige. Språket passer likevel til boken i min menig, men noe jeg hadde gjort annerledes hadde vært å legge enda mer følelser på hvordan Rebekka hadde det ovenfor hva som skjedde i handlingen.

Boken handler jo egentlig om kroppspress og det å se noe fra en annen vinkel. Jeg tror forfatteren skrev denne boken for å lage et vindu om hvordan mange av de som sliter med mobbing blant annet fra andre og seg selv kan ha det/hvordan de opplever ting rundt seg. Boken sier noe om det å være ungdom som sliter med usikkerheten om hvem de er og hva andre vill tro om dem. Det beste ved boken for meg var at alt ikke handlet om å få en kjæreste/ny venn, men heller det å styrke seg selv. Derimot noe som irriterte meg var at selve boken var ekstremt forutsigbar og starten var ganske typisk og jeg må si at jeg har sett mye liknende før. Personlig må jeg si at denne boken ikke var helt min type, men likevel vet jeg om mange som helt sikkert ville lest den og følt med personene. Dette er jo den første boken som jeg har lest som er meldt på Uprisen i år, men likevel syntes jeg at denne boken godt kan nomineres, fordi jeg syntes den setter in noen vinkler som man ikke ser så ofte. Terningkast 4.

Godt budskap

Amanda

Flåtestad skole

11.10.2023

Jeg har lest boka "Jeg gir meg aldri!", hovedpersonen i boka er en jente som heter Rebekka. Rebekka er en 15 år gammel jente som går i tiende. Hun har ingen venner og føler at hun blir mobbet. Drømmen til Rebekka har hun hatt i mange år og det er å være med i skolerevyen som skuespiller. Dette ønsket prøver hun å få oppfylt i denne fortellingen.

"Jeg gir meg aldri!", er en bok jeg syntes var litt uforståelig i starten, men fortsatt interessant. Jeg skjønner selve handlingen i boka, men fortellingen er skrevet på en litt rotete måte. Jeg liker veldig godt bak tanken som er gjennom hele fortellingen. Denne kan flere kjenne seg igjen i på flere måter som, familie, skole, krav og mobbing. "Jeg gir meg aldri" er en unik bok, men fortsatt lik flere bøker på noen måter. Boka er unik fordi den har et tema som man ikke ser i så veldig mange andre bøker, nemlig revy, men den er også lik mange andre bøker fordi fortellingen har disse små tingene flere kjenner seg igjen i.

Jeg anbefaler boka til målgruppen 13-15 år, men spesielt for de som liker skuespill og show. Jeg anbefaler den også til de som er i en mobbesituasjon der de kanskje ikke skjønner så mye av hvorfor, fordi man ser situasjonene på to forskjellige måter. Boka er en kort bok som gir mer motivasjon for å lese boka. Jeg gir boka en terningkast 4.

Kjedelig og frustrerende

Marius

Flåtestad skole

9.10.2023

Jeg har jeg lest boka "jeg gir meg aldri". Det er en ungdomsroman, som tar for seg kroppspress og mobbing.

Boka handler om Rebekka som føler seg misforstått og utenfor. Hun har lyst til å bli komiker og har lyst til å stå på en scene. Når hun starter i 10. klasse kommer dagen hun for prøvd seg på revy og manusskriving. Hun for egentlig ikke lov til å være skuespiller i revyen, men hun klarer det til slutt. Hun har også en lillesøster og en mamma.

Jeg liker ikke denne boka fordi den tar for seg kroppspress og mobbing, som er to av de mest brukte temaene. Når jeg skal prøve å finne en bok, så tenker jeg med en gang å finne noe som er originalt og kult. Denne boka passer dessverre ikke inn i den kategorien. Kroppspress og mobbing/utestenging er noe av det mest grunnleggende temaene man finner, det er greit å skrive om disse temaene selvfølgelig. Men for meg personlig er det helt uoriginalt.

Når sant skal sies så er det viktig å skrive om mobbing, tilhørighet og kroppspress. Det er alltid noen som kan føle på dette. Og vis opplever det, eller har opplevd det tror jeg denne boka kan være for deg. Siden du følger hovedpersonen Rebekka i problemene hennes og hvordan hun løser de. Men de som ikke føler at de temaene ikke er alt for spennene så tror jeg du kommer til å kjede deg i denne boka. Den har humor såklart, men det er kleint og edgy.

Hovedpersonen som sliter med å passe inn. Dette har jo blitt skrevet mange ganger før så jeg føler det nesten er litt repetitivt og kjedelig. Denne hovedpersonen er også feit og sliter med sitt eget selvbildet, som igjen har blitt skrevet om mange ganger før. Vera er den helt typiske "skole-dronninga" som igjen ikke er så originalt. Hun er sjefen i revyen, som Rebekka/hovedpersonen har lyst til å bli.

Jeg faller alltid av når det kommer halv kleine, barnslige, edgy og umorsomme vitser, som skjer ganske ofte. Dette skal jo være en humor bok også, men humoren her er ikke noe for meg. Det virker som det er mamma/pappa vitser som er det eneste humoren som lever i denne boka.

Noe som jeg ikke skjønner er hvem målgruppa er i boka. Det virker som målgruppa er bare jenter som ikke har så mange venner og er usikker på seg selv. Det virker som det er den eneste synspunktet i boka. Vis du ikke føler du passer i den gruppa, så blir ikke boka relevant på noe som helst måte. Kanskje den blir relevant vis du kjenner noen som har det sånn eller har lyst å vite hvordan jenter som ikke har mange venner eller er usikre på seg selv har det. Personlig har jeg ingen interesse innenfor de temaene boka har. Forfatteren klarer heller ikke å treffe meg som om det var en ungdom som skrev det, gjennom hele boka skjønner jeg at det er en voksen forfatter.

Jeg ville ikke anbefalt denne boka til å vinne u-prisen.

2/6

Trettende, men lesbar

Isabell

Tjøme ungdomsskole

5.10.2023

«Jeg gir meg aldri!» er en ungdomsroman skrevet av Heidi Mandal. Boken handler om Rebekka Kongshaug som siden åttende har drømt om å stå på scenen i skolerevyen, for dersom hun skal bli Stand- up komiker, er dette det første steget. Den eneste som står i veien er Vera bitch. Kan Rebekka vinne over den kjerringa? Og hva er egentlig Robert ute etter?

Personlig likte jeg ikke hovedkarakteren, Rebekka. Det er tydelig at forfatteren prøver å skape en karakter som ikke ser de rundt seg, men som gjennom historien lærer av sine feil. Men det verste med Rebekka er at hun lager et dårlig bilde av Vera, som egentlig er den snille og den som legger merke til de rundt seg.

Rebekka sier: «Jeg er en løve, og jeg gir meg aldri». Forfatteren prøver å få frem det at man aldri skal gi seg, men hun gjør det på en utrolig klein måte. Dette fremstiller Rebekka som er klein karakter, som hun i og med er. Jeg tror ikke dagens ungdom sier dette til seg selv.

Imens jeg leser, føler jeg ikke at jeg leser fra en synsvinkel fra en jente som går i tiende, da det heller føles ut som en synsvinkel fra noen som går på barneskolen. Boken føles også svært barnslig, som gjør at jeg føler meg barnslig.

Noe annet forfatteren ikke helt lykkes i, er formidlingen av budskapet å føle seg tjukk og ikke se de rundt seg. Jeg skjønner hva hun mener, men hun skriver på en måte som gjør at boken blir uinteressant å lese.

En av de svært få positive sidene til boken er at den er lett å lese, men jeg føler likevel den er lengre enn den burde. Dette kan føre til lesestopp, da boken blir krevende å lese. Forfatteren burde korte ned på handlingene som er uviktige, i og med at den er trettende å lese.

Jeg syntes forfatteren har vært lite kreativ med plottwisten i boken. Det var ikke verdt å lese hele boken for avslutningen, og det er ikke en bok som kommer til å sitte igjen hos meg i ettertid. Den vekket rett og slett bare en følelse i meg, frustrasjon.

Alt i alt syntes jeg «Jeg gir meg aldri!» er en kjedelig ungdomsroman, som jeg mener ikke bør nomineres til U- prisen. Likevel er den relevant for ungdommer som enten sliter med eller liker å lese bøker som handler om ensomhet, mobbing og at man aldri skal gi opp. Personlig synes jeg boken var uinteressant, da den ikke har spenning. Jeg følte jeg måtte dra meg gjennom boken, men den er helt klart lesbar. Jeg gir boken derfor terningkast 2.

Klein revystjerne

Anastasia

Tjøme ungdomsskole

5.10.2023

Jeg gir meg aldri! Er en dramaroman som er skrevet av Heidi Mandal. Kort fortalt handler boka om Rebekka som alltid har drømt om å bli standup-komiker. Nå går hun i tiende, men føler seg utenfor og misforstått. Klarer Rebekka å oppfylle drømmen sin?

Først og fremst vil jeg si at forfatteren ikke var så flink på å beskrive karakterene eller området rundt dem. Det var også noen ord og uttrykk som jeg ikke skjønte, som gjorde boka litt vanskeligere å lese. Det var mye snakk om kropp og det å slanke seg som var litt ukomfortabelt fordi det fikk meg til å tenke at hvis du blir tynn så blir folk snillere mot deg. Forfatteren beskrev kroppene til karakterene og ikke så mye mer enn det. Jeg syntes forfatteren kunne sagt litt om hvordan de er og ikke så mye om kropp.

Jeg likte ikke hovedpersonen. Rebekka slengte som oftest kleine kommentarer og var frekk. Hun irriterte meg også fordi når noen snakket til henne, var hun borte i tankene sine for ofte. Det var litt vanskelig å følge med på situasjonen som skjedde når hun tenkte på noe helt annet. Når jeg leser en bok og ikke liker hovedkarakteren, pleier jeg å ikke like boka generelt, det var akkurat det som skjedde med denne.

Etter min mening var det ikke så mye spenning i boka, altså det var mye repeterende handling. Det var ikke mange handlingstråder eller action. Men det jeg likte i boka var den ene plot twisten. Plot twisten kom ikke før på slutten av boka som jeg liker best, det gjorde boka bedre for meg

Avslutningen var helt grei. Det var litt vanskelig å få med meg hva som skjedde i avslutningen. Men det som jeg likte i avslutningen, var at Rebekka sier at man kan være morsom uten å være frekk noe jeg er helt enig med.

Kort oppsummert syntes jeg at «Jeg gir meg aldri!» ikke er boka for meg. Bare fordi jeg ikke likte den betyr ikke at andre kommer til å syntes det samme, men jeg mener at boka var kjedelig og klein. Derfor gir jeg boka en terningkast 2.

Jeg gir meg aldri!

Sunnivas

Julsundet skole

2.10.2023

Jeg gir meg aldri er skrevet av forfatteren Heidi Mandal, hun har skrevet to bøker fra før. Anna-Panna fra rottereiret og faktaboka Skrive magi.
Denne boka handler om Rebekka som ikke har det så bra på skolen, har ikke venner og blir plaget av de andre. Siden starten av åttendeklasse har Rebekka hatt lyst til å stå på senen når tiende skal framføre revyen. Endelig er det de som går i tiende og det er deres tur til å framføre, men det skjer noe som gjør det vanskelig, nesten umulig for Rebekka å stå på senen.
Etter å ha lest boka er jeg skuffet, jeg syntes ikke denne boka var noe bra. Det var mye uttrykk som jeg ikke skjønte og irriterte meg over. Boka var uinteressant og det var mye fokus på kropp og å slanke seg. Forfatteren var heller ikke så flink til å beskrive karakterene eller området i rundt dem. Jeg fikk bare med meg at hun beskrev kroppen til karakterene, ikke noe mere. Den var spennende noen ganger men det varte ikke lenge, og jeg syntes det var vanskelig å skjønne hva som skjedde på slutten.
Denne boka mener jeg ikke fortjener noe høyere enn 2/6


Se alle anmeldelser