Hopp til innholdet

Kommentarer

Anmeldelser

Kongen av Sotra

Av Runo Isaksen

Anmeldelser (16)

Bok: Kongen av Sotra

kongen av sotra

Markus Er Clear

Finnsnes ungdomsskole

28.11.2023


Kongen av Sotra var en bok som eg ikke likte best, men var helt ok å lese uansett om eg glømte en del av boken. Jeg synes andre burde lese denne fordi den handler litt om kjærlighet. Jeg synes folk ikke burde lese denne fordi den var litt kjedelig. Jeg like ikke boken fordi man bare glømmer mye så denne boken får terning kast 1,5 jeg anbefaler ikke denne boken. 🤬🤬🤬😡😡

Bok: Kongen av Sotra

det skumle huset

Jakob

Steinerskolen i Vestfold

24.11.2023


jeg har lest kongen av sotra.
Kongen av Sotra er en bok som er skrevet av Runo Isaksen. JK eller (jan kåre) kjeder seg siden bestevennen hans er på Creta. En dag går han forbi Asylet og ser den skumle naboen "sylen" hoppe ut i vannet men han kommer aldri opp komme opp igjen. JK blir nysgjerrig, noen timer etter der han en jente som går ut av Asylet jente går ut av døra JK syntes at dette er rart siden sylen bor alene.
Thea kommer plutselig i kontakt med JK, sammen utforsker de asylet og finne ut at sylen har tenkt å drepe kongen.
Anmeldelse
Jeg kan se at forfatteren har gjort det bra med å få med detaljene om personene i boka.
Når JK og Thea utforsker Asylet er det spennende og litt skummelt.
Det er litt teit å bruke så mange ungdomsord men det gjør boka litt mer forstårlig, Forfatteren har også tatt med flere sidepersoner som har en passende personlighet til boka.
Liker heller ikke at det er romantikk i boka, det passer ikke.
Historien var veldig bra funnet opp, jeg syntes det var bra at historien tok sted i Sotra som er et virkelig sted utenfor Bergen.
Jeg gir boka en 5 av 6

Bok: Kongen av Sotra

Hva er dette for noe?

Hedda

Surnadal barne- og ungdomsskole

22.11.2023

JK er snart 15. Han er ute en tur når han ser naboen, Sylen, hoppe i vannet ... og aldri komme opp igjen. Hva er det som skjer? Hva skjedde med Sylen? Hvem er den mystiske jenta og hvem vil drepe kongen?

Denne boken går under sjangeren drama og spenning, noe som nesten ikke er med. Boken har et forutsigbart plot og de "spennende twistene" er veldig enkle å spå. I tillegg er "ungdomsspråket" i denne boken helt forferdelig. Ingen ungdommer snakker slik som dette. Måten karakterene kommuniserte på ga meg lysten til å kaste boken ut vinduet. Om du vurderer å lese denne boken, ikke gjør det. Den har ikke plot og er ikke spennende. Det eneste du sitter igjen med når boken er ferdig er haugevis av spørsmål. Ikke les denne boken om du er ny til lesing og vil prøve denne boken for å se om det kan få det fanget inn i bøkenes verden.
Jeg synes ikke denne boken bør bli nominert til U-prisen.

Bok: Kongen av Sotra

Klein og Mystisk

Natasha

Hellerasten skole

22.11.2023

«Kongen av Sotra» er en roman fylt med mysterier og litt forelskelse. Den ble skrevet av Runo Isaksen og er utgitt av Teft Forlag. Runo Isaksen har utgitt syv romaner for voksne og Kongen av Sotra er hans første ungdomsroman.
Forsiden på boka vekket min interesse som, hva mener de med navnet «Kongen av Sotra», hvilke er de to personene som gjemmer seg og hvem er skyggen i huset?
Boka er skreven fra Jan-Kåres perspektiv og den handler om Jan-Kåre (JK) og Thea sin sommerferie, da rare ting skjer. De er så dypt i mysteriene at det er for seint til å snu.
Jeg synes boka starter rolig, men etter hvert blir den mer mystisk og man vet ikke hva som kommer til å skje og da vil man bare fortsette å lese. Jeg synes at boka hadde mange spennings punkter og det likte jeg. Den var aldri kjedelig fordi det skjedde alltid noe og mysteriene ble bare større. I begynnelsen følte jeg at kapitelene var lange, men på slutten skjedde ting ganske brått. Kapitelene ble kortere, historien ble mindre dramatisk og slutten forventet jeg ikke, den kom som en overraskelse. Jeg synes at begynnelsen og midten var knyttet sammen på en god måte, men jeg hadde ønsket at sluttet var lengre og passet mer sammen med handlingen. Det var vanskelig å legge fra meg boka fordi den var lettlest og jeg ville finne ut mer. Språket var lett å forstå og forfatteren har skrevet på en måte ungdommer kan snakke, men iblant syntes jeg at det var kleint å lese replikkene så jeg måtte ta en pustepause. Noen av karakterene i boka var interessante å lese om, historien var hendelsesrik så jeg måtte lese videre. Thea irriterte meg i starten av boka, et eksempel kan være når hun kom til JK sitt hus uten lov og uten å spørre, og at hun bare legger seg i sengen hans og sover. Men etter hvert ble hun mindre irriterende og da ble ikke så kleint å lese videre. Jeg synes boka tar opp noen viktige temaer som venner, familie, noen rusmidler og litt vold. «Kongen av Sotra» er en artig bok å lese hvis du leter etter ungdomsmysterier og litt forelskelse. Jeg gir boka en terningkast 5, boka var veldig bra, men det var noen små ting som jeg ikke likte. Boka burde nomineres til Uprisen fordi hvordan fortellingen ble skrevet var veldig bra.

Bok: Kongen av Sotra

En bortgjemt hemmelighet

Philippa

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Boka som jeg har lest er “Kongen av Sotra”. Den handler om en gutt som heter Jan-kåre (JK). Hele handlingen er i en sommerferie, og bestevennen til JK er ikke hjemme. JK har en veldig merkelig nabo som alle kaller for Sylen, oppe ved Sylen sitt hus har JK sett en jente som ikke pleide å være der før. JK sin irriterende venn Thea, er mye med han i sommerferien. De finner ut at Sylen og hun jenta som bor med han har store planer for dagen kongen kommer på besøk.

Min leseopplevelse med denne boka er veldig bra. Det er lett å forstå hele handlingen, noe som er veldig viktig for at man skal ville lese boka videre. Det skjer ting hele tiden, men det er kanskje litt mye beskrivelser. Det er fint språkbruk og ikke mange banneord. Jeg føler hver person har sin egen måte å snakke på, å det gjør boka lettere å leve seg inn i. Jeg synes boka er interessant å man får lyst til å lese videre for å finne ut Sylen sine hemmeligheter.

Boka er en ungdomsroman, men jeg føler den har litt krim i seg å. Jeg kan se at det er en ungdomsroman nå som jeg er ferdig med å lese boka og jeg synes forfatteren har vært veldig kreativ med fortellingen. Jeg har ikke lest så mange ungdomsromaner før, men dette er nok en av de aller beste ungdomsromanene man kan finne. Hvis man vil ha en bok som handler litt om kjærlighet, men som også handler om mysterier, er dette den perfekte boken for det. Hvis man liker å lese bøker anbefaler jeg denne. Jeg vil gi boka terningkast 5.

Bok: Kongen av Sotra

Den var helt grei!

Mirabell

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Kongen av Sotra er en roman, skrevet av Runo Isaksen. Jan-Kåre eller JK er en 14 år gammel gutt. Han har sommer ferie og ikke mye å gjøre. En dag ser JK at naboen Sylen druknet borte ved asylet, han føler at han kunne gjort noe for å hjelpe. En svartkledd jente dukker opp nesten samtidig, også borte ved asylet. Den er egentlig veldig lettlest og lett å følge med på. Romanen er veldig uforutsigbar, men den er litt kjedelig til tider. Jeg gir terning kast 4, den er litt sånn midt på treet. Boka kunne hatt litt mer spenning, men slutten var ganske bra. De forklarte hendelser underveis i boka, så det ble ikke masse info i slutten. Den har en god oppbygging litt spenning her og der, og kult at den er skrevet med ungdommer og forfatter. Jeg liker når det er en takke melding på slutten, generell grei bok.

Bok: Kongen av Sotra

Kongen av Sotra

Gea

Wang ung Hamar

15.11.2023

Boka handler om en sommer JK sin bestevenn Børs er på ferie og han kjeder seg. JK skulle ønske at det skjedde noe mer spennende og ikke bare det samme gjennom hele ferien. Så får han vite at kongen skal komme til Sotra, der han bor. De skal åpne den nye vindparken. Samtidig dukker det plutselig opp en ukjent jente i Asylet, der Sylen bor. Asylet er nå et helt vanlig hus, men JK har fått beskjed av foreldrene sine at han ikke skal gå bort dit. Det er rykter om mange triste hendelser som har skjedd rundt Sylen og Asylet. Men hva gjør hun jenta der? Er det tilfeldig at hun dukker opp akkurat når kongen skal komme til Sotra.

Boka er skrevet av Runo Isaksen og er utgitt av Teft Forlag i 2023. Boka er veldig lik sånn ting er i virkeligheten .Boka tar opp flere viktige temaer blant annet familie, venner, alkohol og rus og vold. I tillegg snakker boka mye om dagens ungdom. Jeg syns forfatteren er flink til å fremstille hvordan karakterene tenker rundt de temaene ut ifra den alderen det skal forestille at de er.

Jeg syns boka fortjene4terningkast 2. Boka startet veldig kjedelig. Den brukte lang tid på å komme i gang der det ble spennende. Det ble nevnt veldig mange ting som jeg ikke syntes var helt relevant for historien og utviklinga av historien som gjorde at det til tider var veldig kjedelig å lese og man ikke fikk så mye motivasjon til å lese ferdig boka. Jeg syns heller ikke plotet i boka var veldig spennende. Hele boka hadde på en måte spilt opp til at det skulle skje noe spennende, men så skjedde det aldri. Det ble mer forvirrende på slutten. I starten av boka gikk hendelsene veldig sakte, men på slutten boka gikk det veldig fort. Den hoppet over den store hendelsen hele boka hadde spilt opp til. Språket forfatteren brukte ble på en måte mer kleint. Han brukte flere ord som er typisk at voksne tror ungdommer bruker når ingen egentlig pleier å bruke de. To ting jeg syns var bra med boka var at den som sagt tar opp viktige temaer og at forfatteren har klart å skrive det som en reaksjon jeg tenker en 14 åring ville hatt på temaet. Men sånn kort oppsummert er dette ikke en bok jeg ville ha anbefalt andre å lese og om forfatteren hadde skrevet en ny bok tror jeg ikke jeg hadde kommet til og lese den. Det er fordi jeg generelt ikke var så veldig glad i skrive stilen hans. En ting som kunne ha forbedret boka var om den kanskje var litt kortere. Da ville det ikke ha blitt så kjedelig å lese hele boka og flere ville kanskje hatt lyst til å lese den.

Bok: Kongen av Sotra

Uventet avslutning

Johanne

Borge ungdomsskole

14.11.2023

Jeg har lest boken “Kongen av Sotra” som er skrevet av Runo Isaksen. Boken handler mest om en gutt som heter Jan Kåre (JK) og hans venn Thea. De står sammen om å finne ut noe, og til slutt løser det seg med mye frem og tilbake. Kanskje skjer det noe uventet?

Jeg synes boken var lett å lese, har et variert ordbruk, med noen få banneord, og det er mye skildringer og beskrivelser i boken noe som gjør det lettere for leseren å leve seg inn i handlingene som skjer. Jeg synes at starten av boken var litt vanskelig å forstå og litt kjedelig, men det kom seg etter hvert. Når først handlingen i boken startet så synes jeg det var spennende å lese, og jeg lever meg fort inn i historien til boka.

Jeg savner at det er bilder i boken, fordi det er lettere å forestille seg hva som skjer i boken med litt bilder, og leseropplevelsen blir bedre.

Jeg synes at denne boken passer best til ungdommer da det er ting som blir sagt i boken som ikke egner seg for mindre barn.

Jeg likte veldig godt slutten av boken, fordi da skjer det noe som man ikke hadde forventet at skulle skje, og det skaper spenning.

Kort oppsummert så synes jeg denne boken passer for deg som liker litt variasjon og spenning. Jeg vil gi denne boka terningkast 5. Bra bok, med overraskende slutt. Absolutt en bok som bør bli nominert til u-prisen.


Bok: Kongen av Sotra

En slutt jeg ikke så komme

Angélique

Hedrum ungdomsskole

9.11.2023

Jeg har lest krim/spenningsboka “KONGEN AV SOTRA” av Runo Isaksen. Den handler om en 14, nesten 15 år gammel gutt som heter JK, og vennen hans Thea. Det har begynt å dukke opp en svartkledd jente i huset til den ekle naboen og Kral, som er ca tre år eldre, presser JK til å stjele sprit fra faren hans.

Jeg synes at det var en veldig bra bok, men tittelen passer ikke boka så veldig i min mening. Kongen kommer jo til Sotra, men det er ikke så veldig mye de sier om det i selve boka. Så jeg syns de kunne ha valgt en annen tittel. Den var veldig spennende, men var litt trøtt midt i. Det jeg mener med det, er at Thea og JK finner ut noe viktig, men så er det et helt kapittel etter hvor de bare snakker med hverandre og ingenting skjer. Thea irriterte meg litt i starten fordi hun brukte JK sine ting uten lov, bare plutselig la hun seg for å sove i senga hans, og hun kom bare inn i huset uten å banke på eller avtale. De banner litt i boka, som jeg syns er helt greit, men hvis det er noen som ikke liker det så burde de kanskje ikke lese den, for de banner en del. Denne boka er ikke en del av en serie. Boka er skrevet av Runo Isaksen og to ungdommer han har plukket ut, så det er mye du kan kjenne deg igjen i siden mye er skrevet av folk på vår egen alder. Den startet beskrivende og litt treigt, men ble fort spennende. Jeg tror det var en original bok, fordi jeg har aldri lest eller hørt om en lignende bok, men det kan jo hende at det finnes. Slutten var ganske bra. Det var en ganske stor plot twist som jeg aldri hadde sett komme! Jeg ble veldig overrasket, men det var her jeg ikke skjønte helt. De forklarte ikke alt i boka og det kom litt brått på, men jeg likte den veldig godt.

Jeg syns at folk burde lese boka, fordi den var veldig spennende og jeg gledet meg til hver gang jeg skulle lese den. Det er en lettlest bok og den er enkel å skjønne, unntatt på slutten, hvor jeg skjønte mye, men ikke alt. Det er også noen vanskelige ord, men ikke for vanskelig. Det var vanskelig å legge den fra seg, og jeg fikk lyst til å kjøpe boka selv. I boka var det spenning, litt humor, litt kjærlighet og alt i alt, en veldig bra bok. Jeg synes absolutt at den burde bli nominert til upri|sen og at flere ungdommer burde lese akkurat denne boka. Boka egner seg for ungdom fra ca 13-16 år.
Jeg gir boka terningkast 5.

Bok: Kongen av Sotra

Hvem er kongen av Sotra?

Nikolai

Grøtte skole

8.11.2023

Dette er en meget utspekulert og spennende bok i sjangeren humor, grøss og krim.
Når JK tilfeldigvis ser naboen sin drukne sommeren 2022 blir livet hans snudd opp ned. Han møter en mystisk jente som han først så i vinduet til den skumle naboen Sylen. Han og Thea (som er veldig irriterende) finner sammen ut av hva som skjer i asylet og hva sylen og den mystiske jenta tenker å gjøre med Hans Majestet Kongen.
Boken er oppslukende og fengene helt fra start. Den starter med en brå start og en nøye og god forklaring. Handlingen er oppslukende, avhengighetsskapende og har en veldig bra spenningskurve med en overaskende slutt. Det var spesielt vanskelig å legge boken fra seg i sluttdelen. Denne boken var veldig lett å kjenne seg igjen i for det brukes mange normale scenarioer, men også mange scenarioer det var vanskelig og kjenne seg igjen i for det virker veldig uvirkelig.
Jeg synes boken var lett og lese med bra språkvalg. Det er også en veldig original bok som jeg ikke har sett lignende av før.
Jeg tror boken er skrevet for og få barn, ungdom også voksne til og forstå at et slikt scenario faktisk kan skje. Jeg synes det beste med boka er hvordan det er så lett å kjenne seg igjen i de enkelte tingene. Noe som irriterer meg med denne boken er hvor vanskelig det er å legge den fra seg. Jeg tror denne boken passer til alle ungdommer som liker å lese og liker litt spenning i det de leser. Denne boken bør definitivt nomineres til uprisen for dette er klart den beste boken jeg har lest på lenge.
Jeg velger og gi boken et klart terningkast 5 rett og slett for det er en bra bok men jeg har lest bedre.

Bok: Kongen av Sotra

En bra ungdomsbok

Louise

Bøler skole

7.11.2023

Kongen av Sotra handler om Jan-kåre(«JK») som har en kjedelig sommerferie og bestemmer seg for å spionere på Sylen, den ekle naboen. Men når han ser Sylen drukne endrer det hele seg. Det har også begynt å dukke opp en jente med hvitt hår i huset til Sylen. Og hvem er denne ukjente personen som snapper han? JK og Thea blir dratt lenger og lenger inn i mysteriene, så langt at det er for sent å snu.

Jeg synes boken var bra skrevet man forsto hva som skjedde og det var aldri ganger hvor det ikke skjedde så mye eller hvor boken ble uinteressant. Jeg ble også trukket veldig raskt inn i boken og den var gøy å lese. Det det ble mer og mer spennende og plutselig finner de ut nye ting som gjør mysteriet større. Og slutten sjokkerte meg, på en bra måte.

Jeg føler at karakterene er lette å kjenne seg igjen i og det skjer ting i boken som passer til ungdommer. Måten de gjør ting på og måten de tenker på kjenner jeg meg igjen i. Jeg føler også språket i boken passer til de forskjellige øyeblikkene og karakterene.
En ting jeg synes var dumt var at det var litt forvirrende noen ganger fordi det som skjedde ikke var like tydelig alle plasser og på grunn av kapitlene og hvordan de er delt inn. Når det var seks kapitler om en dag og to om en annen så man ble litt usikker på tidslinjen.

Jeg gir Kongen av Sotra et terningkast 5 fordi boken var skrevet på en måte hvor man følte man var i historien og det var spennende å lese, men noen ganger ble jeg litt forvirret på grunn av måten boken er delt opp på. Jeg synes boken burde nomineres til Uprisen.


Bok: Kongen av Sotra

En bok som passer for ungdom.

June

Hellerasten skole

3.11.2023

Jeg har lest boken Kongen av Sotra som ble skrevet av Runo Isaksen. Kongen av Sotra handler mest om Jan kåre (JK) og Thea som ble vitne til noe som forandret hele sommerferien dems.

Jeg likte denne boken fordi den var veldig interessant og man lever seg fort i historien til boka.

Men det var noe med boka som jeg syntes var litt forbløffende og det var at det var en som het Karl som sa Jesus hele tiden så jeg ble litt forvirret.

Jeg synes at denne boken passer mest for ungdommer fordi det er mye som skjer som ikke små barn hadde syntes var så gøy. Denne boka satt ikke i gang så mange følelser for meg, men den kan gjøre det for andre ungdommer.
Jeg synes boka burde bli nominert fordi det er så mange overaskende ting som skjer som for deg til å ha lyst til å lese mer og jeg tror det er mange som kommer til å like å lese denne boka, så jeg gir den terningkast 4/6.

Bok: Kongen av Sotra

Hold deg fast for god spenning!

Hosein

Steinerskolen i Vestfold

2.11.2023

(JEG SYNS) At boka er veldig bra, Noen ting jeg liker er: den er full av spenning som får deg til å lese videre.
Boken handler om ungdommer, derfor syns jeg at den passer best til ungdommer.
Boken har heller ikke så mange sider der det ikke har noe med historien å gjøre.
Boken er virkelighets-nær, men kan ses på som fantasi.
Historien 177 sider, + 2 sider der forfatteren takker alle som har hjulpet til med boka.
Totalt har den 179 sider.
Jeg gir boken terning kast 5.
Grunnen ti at jeg ikke gir den en 6-er er pga : Noen (få) steder i boka kunne handlingen vært mer tydelig.
Boken inneholder ingen bilder.
Omslaget på boka var veldig irriterende, da det hele tiden sklir.
(JEG SYNS) boka hadde blitt litt bedre med noen bilder f.eks. 1 hvert kap.
(JEG SYNS) Selv om boka ikke hadde bilder begynte jeg å fantasere meg scenene (pga spenningen boka hadde ).
Hvis du ønsker en bok med mye spenning, er dette noe for deg.

Bok: Kongen av Sotra

Min Opplevelse Om Boka

Elias

Steinerskolen i Vestfold

2.11.2023

Jeg synes at boka var ganske bra, historien var ganske spennende. Boka hadde flere spenningspunkter (synes jeg).
Boka var ikke for lang, boka har til sammen 177 sider pluss noen par sider hvor forfatteren takker folk som har hjulpet til.
Det jeg synes var spennende var at det skjedde i 2022, det vil si at ungdommer kunne faktisk ha likt boka.
Jeg vil gi boka terningkast 5, det ville lett ha fått en 6-er hvis det hadde vært noen bilder og litt tydeligere noen steder.
ellers var boka og ideen av boka Bra.

Bok: Kongen av Sotra

God research

Nicolai

Hellerasten skole

27.10.2023

"Kongen av Sotra" er skrevet av Runo Isaksen. Den er gitt ut av Teft Forlag. Denne ungdomsromanen handler om Jan Kåre (eller JK som han blir kalt). Det er en uke inn i sommerferien og det er veldig lite å gjøre. JK spionerer på den ekle naboen sin "Sylen" når han plutselig forsvinner under havoverflaten. I tillegg begynner en mystisk svartkledd jente å dukke opp i huset til "Sylen". Det er ikke lenge før JK og venninnen Thea blir dratt inn i en hel haug med mysterier han ikke er helt klar over.
Boka starter ganske avslappet, men etter hvert blir det bare mer og mer mystisk, og det liker jeg. Den er veldig original, jeg har aldri lest om et sånt mysterium før. Jeg liker karakterene veldig godt de kunne garantert eksistert i virkeligheten. Det som gjør at boka står ut for meg er at den er veldig godt skrevet, du vil hele tiden vite hva som skjer fordi det er så interessant. Den er også ganske ok å lese, ikke for vanskelig, men ikke for lett heller.
Jeg leste på de siste sidene av boka at forfatteren hadde vært hos en klasse for å spørre om tilbakemeldinger og det synes jeg er skikkelig kult og mye mer annerledes enn det andre forfattere gjør. Jeg tror det eneste jeg ikke likte med boka er at den sluttet litt brått. Det ene øyeblikket var hovedkarakterene midt oppi noe, mens det andre øyeblikket var alle glade og boka sluttet. Det i hvert fall slik det føltes.
Bør bokas nomineres til Uprisen? Nei fordi jeg tenker den var veldig handlingsmettet og hadde bra historie med en ok slutt
Terningkast 5

Bok: Kongen av Sotra

Spennende, men litt lang

Vetle

Tjøme ungdomsskole

23.10.2023

Kongen av Sotra er en roman som er skrevet av Runo Isaksen. Når Jan Kåre blir vitne til at naboen drukner, forandres alt. Han må finne ut hvem hun jenta som har begynt å dukke opp i nabohuset er. Etter hvert er Jan Kåre og venninnen Thea så langt inne i mysteriene at det blir for sent å snu.

Noe jeg syntes var veldig bra med boka var at det nesten alltid skjedde noe, det var nesten aldri at det ikke skjedde noe nytt eller noen flere hint i mysteriet. Forfatteren lykkes med å skrive en god avslutning med et godt budskap. Budskapet som jeg ser det som er at alle kan gjøre feil, men det er viktigste er og rett opp i dem og lære av dem.

I utgangspunktet liker jeg karakterene men syntes at Jan Kåre kunne vært litt tøffere. Jeg skulle ønske at boka var litt kortere.

Kort oppsummert mener jeg at Kongen av Sotra er en veldig grei bok med ett godt budskap. Det er en bok jeg kan anbefale ungdom på grunn av at det er masse spenning. Jeg gir derfor boka Kongen av Sotra terningkast 4.