Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/League/

Anmeldelser

League

Av Nina Borge

Anmeldelser (28)

Bok: League

Bra bok

League

Surnadal barne- og ungdomsskole

24.11.2023

Sjangeren er gaming.

Boka handler om gameren Jos som starter på e-sportlinja på vidaregåande. Men ho er einaste jenta i klassen, så det er ikkje så enkelt å passe inn med gutane som dominerer.

Boka er med i serien Gamer-triologien.

Boka startar fort på handlinga. Eg kan lett sjå for meg handlingane med dei gode beskrivelsane. Det er nokre vendepunkt nermare slutten. Det er ein tekst mange gamer-jenter kan kjenne seg igjen i. Boka blir meir og meir gripande gjennom teksten.

Eg syns boka viser oss eit veldig realistisk perspektiv frå ein jentespiller sitt miljø. Boka er altså veldig realistisk.
Boka har ein god forståeleg tekst med ungdommeleg språk.

Eg gir boka terningkast 5.

Bok: League

Ganske dårlig start

Mina asphjell

Grøtte skole

24.11.2023

boken handler om ei jente som heter Josefine som begynner på en ny skole. Hun skal starte på Tranerød VGS. Der skal hun gå en e-sport-linje. 1. dagen til Josefine på skolen innser hun at hun er den eneste jenten i klassen. Josefine ble egentlig litt glad når hun så at det bare var gutter der, siden hun var jo vant til og bare spille imot gutter. Men lite visste Josefine om at det skulle kreves mye for å få sin plass, og for å bli en del av gutta. 1. skoledag introduserer den nye læreren seg for dem og forteller de at de skal bli delt opp i grupper og spille en League og Legends turnering. Dette var en turnering som ville foregå over en lengere periode.
Jeg personlig synes at boken er ganske dårlig fra start av, for det meste så dreier det seg om og høre på skolestarten til Josefine. De har også forklart ganske dårlig om hva denne turneringen går ut på, de kunne kanskje ha beskrevet den bedre og nøyere. Boken blir bare mer og mer kjedelig å lese, starten var egentlig ganske bra, men mot midten/slutten virker det som at hun hadde det veldig travelt og boken ble ganske knotete og lese. Jeg synes også at boken er veldig lang og lese, det er ingen bilder bare mye tekst som kan gjøre den veldig kjedelig og lese.
Forfatteren er Nina borge, født 1983. hun er født og oppvokst i Sandefjord og bor i Stokke
Boken passer vel best for aldersgruppen 8-13 år. Kanskje den egner seg aller best for gutter også. Med tanke på at boken stort sett dreier seg om Gaming.
Jeg synes ikke at denne boken burde nomineres t U-prisen fordi den sto ikke opp til forventingene mine. Den var alt for lang og for dryg og lese for min del. Men e du interessert i Gaming så er det garantert en bok for deg.
jeg gir denne boken en 3/6

Bok: League

Leaugue

Theodor

Stadtlandet skule

23.11.2023

League er ei dramabok skrevet av nina Borge. Boken handler om ei jente som heter josefine, men blir kalt for Jos som skal begynne på E-sport linja på ein skule med ønske om å bli proff. Hun lurer og på om guttene kommer til å akseptere henne.

Boken er lett å lese, men eg syntest det tok litt for lang tid før eg kom inn i boka . Boka var bra når eg kom et stykke inn i, men ikkje so bra eg gir den terningkast 3.

Bok: League

For lite spenning

Liam

Bøler skole

23.11.2023

Boka League er en dramabok skrevet an Nina Borge, som handler om Jos som har en drøm om å bli proff gamer. Når hun skal begynne på videregående begynner hun på e-sport linja. Der er hun den eneste jenta og syntes det er vanskelig å passe inn.

I starten er boka utrolig kjedelig, den er veldig gjentakende, som gjør at jeg ikke får spesielt lyst til å lese videre og føler aldri at jeg blir helt revet med i boka. Hver dag går Jos på skolen for å game også skjer det kanskje en liten ny ting hver gang, enten noe drama mellom Jos og de hun spiller med, eller at de vinner eller taper noen kamper og etter skolen og i helgene er hun som regel hjemme og gamer.

På slutten av boka blir det mere spennende. De skal spille en viktig turnering, som de vinner, og det virker som at vennskapet mellom Jos og guttene blir bedre. Hun får også bedre forhold til faren, som gjennom boka har vært lite med Jos fordi han har jobbet. Dette gjør jo at jeg blir dratt mere inn i handlingen og får lyst til å lese mere. Dessverre tar det så lang tid før spenningen starter at det ikke er mye å lese før boka er ferdig.

Bortsett fra det at boka var kjedelig i starten så var det en ganske fin historie som jeg absolutt tenker at kunne ha skjedd i virkeligheten og som folk kan kjenne seg igjen i. Den hadde også et ganske realistisk ungdommelig språk som får historien og personene til å virke mere ekte.

Jeg skjønner godt hvorfor noen folk liker den godt og jeg tenker at den sikkert passer fint for noen, men ikke alle. Jeg selv syntes at boka hadde for lite spenning.

Terningkast 3.

Bok: League

League

ANNA

Vinstra ungdomsskole

21.11.2023

Bokanmeldelse LEAGUE

Boken LEAGUE handler om en jente som heter Josefine, men kallenavnet hennes er Jos. Hun drømmer om å bli proff og starter derfor på e-sport linja på videregående. Første skoledag finner hun ut at hun er alene jente. Hun kjenner ingen, så hun må få nye venner.

Jeg synes det var en bra bok fordi den hadde et veldig spennende budskap, om det å føle seg alene og hvor viktig det er å følge drømmen sin. Det var spennende å få vite hvordan ting gikk, for eksempel om hun fikk nye venner, om hun vant og om hun kom til å nå målet sitt. Det var fint at hun var den eneste jenta, og at det er greit å være anderledes.

Jeg synes samtidig at det kunne vært litt mere drama og konflikt i boka. Det var også litt rotete og uoversiktlig å lese, men det ble bedre når du kom inn i handlinga. Boken var også kjedelig fordi jeg har ikke interesse for gaming, men for de som liker gaming er den sikkert bedre.

Jeg likte boka godt, men ikke veldig godt så terningkast 3-4.

Bok: League

En øyeåpner av en bok

William Anderssen

Hellerasten skole

21.11.2023

Boka heter LEAGUE den er en drama type bok, forfatteren heter Nina Borge og er utgitt av Gyldendal.

Hovedpersonen heter Josefine, men kaller seg selv Jos. Hun starter på noe som heter E-sport som er en Gaming-linje, hvor hun er den eneste jenta der og det skjer en god del ting mens hun går på den linja.
De som har den gaming linja blir delt opp i lag og Jos, Thanh, Leander, Fredrik og Dennis er et lag, men Fredrik er ikke så glad for å få en jente (Jos) og da ikke respekterer Jos, som hun ikke blir så glad for.

Boka starter litt kjedelig fordi det er ikke så mye ting som skjer, men jo lengere du leser boka jo mer spennende blir den, men spenningskurven kommer ganske brått på og når den er ferdig går den brått ned igjen. Boka var ikke så vanskelig å legge fra seg, men blir du hengt opp i den kan det være vanskelig å legge den fra seg. Det er veldig mye indre spenning, det er ganske lett å kjenne seg igjen i hvis du spiller mye/er den eneste jenta i klassen. Det skjedde litt drama og det var flere små spenningskurver som gjorde det ganske lett å leve seg inn i, begynnelsen og midten passer godt sammen, slutten passer litt, men ikke så godt. Språket passer til de forskjellige hendelsene, selv om det er litt stygge språkbruk inn i boka. Denne boka er ikke en type bok jeg har lest før og jeg synes denne er ganske kreativ og fantasifull. Denne boka føler jeg ikke er en del av en trend (fordi jeg ikke har lest sånn type bok før) og den får meg til å se vanlige hendelser litt med nye øyne. Denne boka er ganske realistisk alt som er der kan skje i virkeligheten og miljøet der er som miljøet på en annen skole (kanskje). Boka var ganske lett å lese selv om det er mange ord på en side så er det ingen vanskelige ord. Det er lange setninger og det er noen ganger overaskende hva som skjer i boka som er ganske gøyalt, det er en liten del banning og de stygge språkbrukene passer til omstendighetene og stemningen, den er ikke skrevet på en måte som gjør den så spesiell og interessant. Boken handler om en jente starter på e-sport/Gaming linje, hun er den eneste som startet der av jenter. Jeg tror at forfatteren skrev den for å vise hvordan jenter kan ha det online med lit stygge kommentarer. For meg så gir den ikke så mye å tenke på, men det kan være at andre tenker mer på det. Den er mere ment for ungdommer fordi det er lit mye stygge ord og jeg tror at ungdommer føler mere på hva som skjer enn unge barn. Det beste ved boka er kanskje det at de snakker om Gaming og sånt, det var ikke noe som irriterte meg med boka den var kul og gøyal å lese. Ja jeg mener at andre burde lese den og at den burde bli nominert til U-prisen.
Den var gøyal å lese, andre må lese den.
Den var spennende.
Kul og jeg mener det som er inn i boka er bra.
Denne er i stor seir for Uprisen.
Jeg mener at slutten av boka passer helt inn.

Den ene tingen som kunne ha vert i boka er bilder den blir lit kjedelig uten bilder, bildene trenger ikke farger den hadde bare trengt bilder.

Terningkast: 5

Bok: League

Jente i en vanskelig gaming verden

Emil

Borge ungdomsskole

20.11.2023

I boka "League" blir vi godt kjent med hovedpersonen som heter Josefine "Jos". Hennes største drøm er å bli proff gamer, derfor startet hun på e-sport linja på videregående, noe som kan være krevende etter som Jos er den eneste jenta i klassen og hun opplever å ikke bli respektert bare fordi hun er jente. I tillegg har hun en far som er veldig opptatt med å jobbe. Boken på denne sjangeren er ungdomsroman, i boken så vil de komme opp typisk drama hendelser noen som kan være spennende for lesere som liker drama.Litt ut i boken så vil det komme en uforventet League turnering noe som setter press på Josefine å hennes medspillere på e-sport linja.

Boken League likte jeg veldig godt, grunnet at forfatteren får fram budskapet med at gaming passer til både gutter og jenter, noe som jeg liker veldig godt og som burde blitt snakket mer om i offentligheten. Nina Borge vil også prøve å nå inn i boken ved å fortelle at det å være jente i gamingmiljøet kan være vanskelig.Denne boka er noe helt for seg selv, og jeg kan se for meg at noe sånt som det historien forteller kan ha skjedd i virkeligheten

Noe jeg spesielt likte ved denne boken var at starten bygde seg opp rolig men også spennende underveis. Jeg vil si at høydekurven kommer litt mot slutten men, hva som skjer der for du som vil lese boken finne ut av selv.Denne boken tror jeg vil passe helt perfekt for mennesker som liker gaming men, også utfordrende handlinger innenfor det.


Terning kast: 4

Bok: League

En forutsigbar bok

Ole henrik

Borge ungdomsskole

20.11.2023

League. League er en bok som tar for seg at jenter er like som gutter når det gjeller forskjellige ting. For å være helt ærlig ga boken meg “karatekid” stemning (en bok hvor hovedpersonen har det vanskelig i starten, men vinner/klarer seg til slutt.Jeg syntes at boken var veldig spennende, men jo mer jeg leste jo mindre spennende ble boken, fordi forfatteren kjører på med en klassisk helt/god person historie hvor hovedpersonen sliter i starten, men vinner eller klarer seg til slutt. Jeg mener at slutten er så “obvious” at nesten alle som har sett en helte film kan kjønne hvordan boken starter å slutte:Jeg tror grunnen til at forfatteren har giddet å bruke flere måneder på boka er fordi at hun mener at jenter kan være bedre eller like gode som gutter når det gjeller gaming eller andre ting som sport osv. Boken kunne godt ha skjedd i virkeligheten fordi det er ikke noe overnaturlig som skjer.Det som gjorde at jeg ville bla videre til neste side var at jeg var hele tiden lurte på hva som kom til å skje med hovedpersonen. Jeg mener at boken varer videre på grunn av at boken slutter bed ev videosamtale og fikk meg til å lure på om det kom til å bli en bok nummer 2.Jeg velger å gi Leauge terningkast 4 fordi etter å ha skrevet denne anmeldelsen har jeg skjønt at slutten er så sinnsykt “obvious” og derfor ikke gir den 5 som jeg egentlig mente på grunn av spenningen, men istedenfor 4.

Bok: League

League

Hubert

Borge ungdomsskole

15.11.2023

Boka var bra og kjedelig folk som liker boka. Boka som var veldig godt likt, er bra skrevet, spennende og troverdig og fokuserer på viktige temaer som klina og likestilling. Boka er bra men det er mange ord på en side, Jeg gi boka terningkast 4/6 Sjanger på boka er Ungdomsbøker og Skjønnlitteratur. Boka har mange side og det liker jeg ikke boka kunne ha sånn 100 side på boka. Boka er litt drama og Action.


Bok: League

For mye av det samme

Jonathan Kile

Ve skole

14.11.2023

Boken League handler om en jente som vil inn på e-sport linja på videregående. Hun kommer inn og ser en gutt spille CSGO (Counter Strike Global Offensive). Han vinner og hopper ut av setet sitt og jubler.

Deretter, begynner han og ‘’trash talker’’ den han spilte mot. Han kaster et kjapt blikk mot jenta og jenta ser vekk til noen andre som spiller. Så begynner hun å tenke på når hun spilte LOL med noen gutter.

Disse guttene likte ikke særlig denne jenta. De slengte masse unødvendige kommentarer og syntes ikke at jenter burde spille spill med gutter.

Nina Borge (f. 1983) er forfatteren av denne boken. Hun er utdannet som barnevernspedagog og jobber som miljøterapeut.

Det er mye forklaring om hvem personene (karakterene) er og hva de driver med. Den er også ganske rett på hovedpartiet med at hun befinner seg i en runde og hun spiller Xayah og bærer laget til seier.

Forsiden kan minne om gaming-turneringer og generelt gaming. Den ga meg et inntrykk av at det var om gaming og at hun ville spille profesjonelt. Den ga meg litt mer interesse for å lese boken.

Boken ga meg et inntrykk av at det var om gaming og at hun ville spille profesjonelt på grunn av at forsiden har en jente med headsett på og masse gutter med headsett på i bakgrunnen.

Boken ga meg litt mer interesse for å lese den på grunn av at forsiden hadde ganske mye informasjon fra før av, og den fortalte meg at boken handlet om gaming og konkurransedyktige folk.

Jeg synes boka er nødvendig for at jenter skal kunne få spille uten at gutter disser dem og misbruker dem for hvem de er. Den kommer godt inn innenfor ungdomsmiljøet på en påvirkende og opplysende måte.

Denne boken kan jeg anbefale for alle ungdommer som gamer eller liker gaming og har et godt forhold til MOBA-spill.

Dette er fordi at de kanskje kan relatere til boken bedre og derfor synes at boken er mer spennende og engasjert for den.

Det beste med boken er hvor gjenkjennelig man blir om man vet litt om hva de snakker om. Man kan relatere godt til innholdet.

Det jeg liker minst er hvor mye de overdriver med slang og prøver å være ‘’hipp’’. Jeg synes bare det er kleint når folk som ikke er noe prøver å være noe, det blir helt feil.

Terningkast:
Jeg gir boken terningkast 4. Dette er fordi de bare fokuserer på det, og nesten ingenting annet. Selv om det er et nødvendig tema å snakke om, blir det litt for mye av det samme.

Bok: League

Korleis skal ho takle ryktene?

Anne Pernille

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

14.11.2023

Boka handlar om Josefine (Jos) som er ein jente som skal begynne på e-sport linja på vidaregåande. Hun har alltid møtt på mange utfordringar fordi ho er jente, men kordan skal det gå når ho skal begynne i ein klasse med berre gutar?

Eg synest boka var bygd opp bra med at man blei kjent med karakterane meir og meir utover. Etter kvart kjem det ut eit ryktet om at Jos har logge med Leander for å få ein god posisjon i spillet. Dette ryktet er den siste dropen hennar. Eg likte at Jos ikkje vil lage noko stort opplegg av at ho er jente, ho prøver berre å bevise at jenter kan vere like gode til å spille som gutar. Eg synest dette var ei kjekk og relevant bok i dagens samfunn fordi det er fleire så må høyre at jenter og gutar kan vere like gode.

Eg gir boka en 5/6 fordi det var ein veldig god og relevant bok men det var litt kjedeleg midt i boka synest eg.

Bok: League

En fantastisk gripende historie om samarbeid og diskriminering!

Håvard

Austbø skole

13.11.2023

“League” er en dramabok som handler om en jente som heter Jos. Jos har spilt så lenge hun kan huske, og da hun søker videregående, søker hun e-sportlinja. Hun er nervøs da hun kommer inn i rommet der undervisningen foregår og ser at det bare er gutter i klassen hennes. Etter hvert skal det spilles finale, og dette kjenner Jos at hun ikke helt har troen på.

Boka starter litt tregt, og det setter jeg ikke pris på. Det tok litt lang tid å bygge opp til den store finalen. Men det var veldig spennende å lese om hverdagslivet til Jos også. Dette er fordi det skjer veldig mye etterhvert selv om det er langt til finalen skal spilles i spillet League of Legends.

Handlingene er litt forutsigbare, men boka har sine overraskelser. Vendepunktene var veldig bra i boka, og jeg følte jeg hadde kontroll på det som skjedde, samtidig som det stadig kom nye ting inn i historien som jeg ikke hadde forventet!

Dette gjorde at boka var veldig vanskelig å legge fra seg, og jeg ble veldig oppslukt av alt som skjedde. Det var som om jeg var med i historien. Måten Nina Borge skriver denne fantastiske historien, gjør at jeg føler at jeg er inne i hodet på Jos, hovedkarakteren.

Denne boka er noe helt for seg selv, og jeg kan se for meg at noe sånt som det historien forteller kan ha skjedd i virkeligheten

Denne boka ville jeg gitt terningkast 5 fordi den tar opp veldig mange viktige temaer, og sier virkelig hvordan det egentlig er å være en jente som gamer. Jeg har aldri hørt om en jente som har blitt proff i et spill. Nettopp fordi det er for mye mobbing rundt jenter og gaming. Derfor synes jeg det er bra at Nina tar med dette i “League”. Alt i alt så var denne boken en av de beste bøkene jeg har lest.

Bok: League

League

Mats-Einar

Borge ungdomsskole

12.11.2023

Jos kjemper om en plass på esportlinja og, prøver å bli best i CS. Det mest interessante i denne teksten er at jos eller Josefine stater et Esport lag som prøver å komme seg inn på telia-ligaen. I esport Norges beste liga innen Esport. Laget blir til slutt splittet opp til flere pågrunn av krangel men de blir til slutt venner i gjen.

Hovedpersonen har et problem med å komme seg inn på telialigaen jos har sett på de siste matchene i league of leagends i en bok å skrevet ned hvor kampene ikke har gått så bra. Faren er beskymret over jos sin fremtid hun er nesten aldri med noen venner. Hun sitter bare å spiller hun prøver å komme seg inn med sine klassekamerater på esportlinja.

Denne boka er fengende


Denne boka er troverdig

Hun skal spille finale i telialigaen hun vant semi-finalen med laget sitt å innviterer de til en klassefest eller lagfest

På lørdag

Jos strekker hånden sin i været å sier victory hun jubler over lagets innsats

Kampene består av 3 kamper hun kjenner en nervøsitet inne i seg stillingen er 1-1 hun sier høyt til laget sitt at vi må ta ut basen hun får de andre med på det de tar ut basen og, vinner finalen.

jeg gir denne 4/6

Bok: League

Gaming, familie og skule

John Paul

Bryne ungdomsskule

10.11.2023

Boken “ League”, ei bok om gaming. Skriven på bokmål av Nina Borge.

I boka møter vi hovudpersonen Josefine, men bruker kallenamnet “Jos”. Jos er ei jente som har nettopp har starta på vidaregåande skule. Ho har store forventningar til framtida si som ein gamer.

Første dagen i klasserommet er det berre gutar og det er nesten ingen som merkar ho. Boka set ein inn i tanken om at gaming ikkje berre er ein hobby eller interesse til gutar , men at jenter kan også spele og bli like gode som guter. Boka har mykje fokus på gaming og brukar mykje referanse til spelet “League of Legends” ved å bruke namn til karakterane i spelet, maps eller kampområder i spelet og gaming utrykt som mana(magicpoints) og hp(healthpoints).

Begynnelsen i boka var litt vanskeleg å forstå, sidan Josefine var i mitdten av eit spill og det var mange forskjellige namn og personar som vart sagt på ein gong. Boka legger ut at jenter også kan spele, men sidan det er ikkje mange jenter som speler kan det ofte vere at jenter ikkje blir tatt på alvor sidan gaming er “for gutar”. Josefine brukar “Jos” som brukarnamnet når ho spelar, fordi det er vanskeleg å vita forskjellen om Jos er eit gutenamn eller ei jentenamn.

Josefine har vanskar med å få gutane i klassen hennar til å ta imot ho som ein medspelar og at ho også er like bra til å game som gutane. Boka er ikkje berre om gaming og dataspel, men også om familie. Sidan moren til Jos har døydd har det ikkje blitt det same for Jos og faren. Faren jobber mange timar og har nesten ikkje noko tid til Jos. Josefine blir introdusert til “League of Legends” av faren og spelet er ein slags metode til å takle med sorga.

For meg var boka heilt grei og interessant. Eg synast at boka var litt vanskeleg å forstå, sidan eg ikkje spelar så ofte og har referanse til gaming. Den var uansett ei bra og kjekk bok. Eg gir boka terningskast 4/6.

Bok: League

Enten for fort, eller for sakte.

Alvilde

Grøtte skole

8.11.2023

Leauge er en fiksjonsbok skrevet for ungdom av Mina Borge.
Boken handler om Jos, eller Josefine, som starter med skyhøye forventinger på e-sport linja som førsteåret på videregående. Hun har gamet i nesten alle år, og drømmen er og bli proff. Men når hun starter, innser hun ikke at det er så enkelt når hun er den eneste jenta i klassen. Respekten kommer ikke enkelt av de andre guttene i klassen, og nye problemer hoper seg stadig opp når imens de kjemper om plass for å spille i Telialigaen. Er hun villig til å satse alt, eller gi opp når ting virker håpløst?
Starten av boka er beskrevet ganske dårlig, og starter ganske rolig. Den forteller om hvordan det er for Jos å endelig starte på e-sport linja, og hvordan forventingene hennes kanskje ikke helt ble hva hun forventet seg. Dialogen mellom karakterene er helt greit skrevet, men kan bli litt kjedelig med tanke på at boken går veldig treigt noen ganger, hadde boken hatt bedre dialog hadde det hjulpet mye.
Noen ganger går boken for fort, og noen ganger for sakte. Det gjør at den blir vanskelig å leve seg inn i, og henge med i handlingene.
Boken handler jo om e-sport, altså gaming, og store deler av spillingen i boken foregår i spillet Leauge of Legends. Forfatteren får ikke beskrevet helt hvordan spillet funker, noe som kan gjøre det vanskelig for lesere som ikke vet noe om dette spill og skjønne hvordan det fungerer. Personlig hadde jeg problemer med og skjønne hva som skjedde imens de spilte, og det ødela litt av opplevelsen av boken.
Det er ikke mange spenningskurver utover i boken, og det blir ganske enkelt og «forutse» det som kommer til å skje. I starten av boka, var den beskrevet godt, men det virket som at den ble dårligere og dårligere beskrevet ut i boken og mot slutten. Det virker nesten som at forfatteren fikk dårligere tid jo lengre hun kom med skrivingen. Handlingene er tamme og kjedelige på grunn av de dårlige beskrivelsene lengre ut i boka, og det kan gjøre boken ganske drøy og lese.
Det er ikke så mye ytre spenning, men en del indre, i verstefall i det innblikket vi får i Jos sitt hode, tankene hennes og hva hun føler. Det er enkelt å kjenne seg igjen i Jos, men selv om hun er skrevet på en relativt «enkel» måte, er hun fortsatt skrevet ganske kjedelig. Hun blir skrevet som en gutte-jente, som har ingen andre personlighetstrekk bortsett fra spillingen sin. Dette gjelder de andre karakterene og, de er skrevet på en drøy og kjedelig måte, hvor det føles som de mangler følelsers, tanker og egne personlighetstrekk, som gjør hele boken kjedelig å lese.
Selv om det er mye indre spenning, blir det ikke nok for leseren når det mangler så mye ytre spenning.
Man kan se boken som realistisk. Om man er jente i ett miljø med mye gutter, som gjør «gutte-ting», så kan man bli utsatt for forskjellsbehandling, eller og bli sett på som annerledes osv. Boken var lett å lese, og forfatteren skriver ikke med vanskelig språk eller ord. Setningene var passe lengde, men kunne til tider bli litt lange.
Slutten av boka ender brått. Personlig måtte jeg bla tilbake fordi jeg ikke skjønte at slutten faktisk var slutten. Syntes den var kjedelig, og veldig dårlig skrevet. Nesten som at forfatteren hadde dårlig tid, og måtte kjappe seg for og skrive en slutt.
Boken handler egentlig om hvor vanskelig det kan være å skille seg ut i ett miljø hvor alle er like, og hvordan du bare må stå i det og ikke endre den du er. Den forteller om at ting vil være vanskelig, men de vil også gå over selv om ting ser håpløst ut. Du må bare holde ut, og gjøre det beste ut av situasjonen du er i. Jeg mener bokas styrke var budskapet du fikk ut av den. Bokas svakheter var de dårlige beskrivelsene, at boken gikk veldig fort mot slutten, og selve slutten. Hadde forfatteren tatt seg bedre tid til å skrive bare litt bedre, hadde leseopplevelsen blitt så mye bedre.
Om du er interessert i spilling, burde du kanskje lese den. Men hvis ikke, anbefales den ikke. Jeg syns boken ikke burde nomineres til U-Prisen, fordi den rett ut ikke holt opp til forventingene jeg hadde når jeg først skulle begynne å lese den.

Bok: League

En bok for gaming

Mathilde

Austbø skole

6.11.2023

LEAGUE
Av Nina Borge

Denne boken handler om forskjellige følelser. Den handler om tristhet, forelskelse og sinne.
Josh er ny på vgs, og starter på gaming linjen. Første skoledag går hun inn i klasserommet, men blir litt sjokkert over å se at hun er den eneste jenten i klassen. Resten av klassen (gutter) sitter ved pc-er og gamer. Ingen oppdager at hun kommer inn i klasserommet. Da hun setter seg ned på en ledig plass, er det en ny person som kommer inn i klasserommet (gutt), og setter seg ned på den ledige stolen rett ved siden av Josh.
Senere i boken blir elevene satt i grupper for å øve til en turnering, da kommer Josh på gruppe med gutten som satt seg ned ved siden av henne på første skoledag. De to hadde drevet og snakket litt sammen, og han var den eneste som faktisk var litt hyggelig mot henne. Når gruppene var satt, ga læreren noen instrukser.
Josh fikk en rolle i spillet som hun bokstavelig talt hater, og derfor som er ganske naturlig. Begynte å klage til de andre i gruppen. Dessverre for henne var hun blitt satt i gruppe med den verste personen i hele klassen. Da dagen var kommet for å konkurrere mot de andre gruppene i klassen. Var Josh ennå den rollen hun hatet, men prøvde likevel så godt hun kunne i konkurransen. Heldigvis vant de alle konkurransene. Men de andre på laget oppdaget at hun var dårlig, men han slemme på gruppen sa at hun fortsatt måtte ha den. Til slutt så gikk han med på å la hun få rollen som hun er best på og som hun elsker. Han som hadde den rollen var heldigvis den snille gutten, og fortalte at han aldri hadde likt så veldig godt den rollen som han hadde. Det gjorde jo selvfølgelig Josh litt sint, men det varte ikke lenge.
Endelig var den store dagen kommet. Der de skulle konkurrere mot de andre lagene som hadde kommet helt til finalen. Josh hadde ikke noe kontroll på nervene sine, og måtte puste mange ganger for å få kontroll på pusten. I mens lette hun etter faren sin i folkemengden, men så han ikke noen steder. Også fikk hun en melding som var fra faren. Der sto det at han kom til å bli så sen at han ikke kunne komme å se kampen, men at han tenkte på henne, og heide. Etter kampen, ble de som hadde vunnet ropt opp. Gjett hva, det var Josh sitt lag som vant! Etterpå gikk hun til busstoppet for å ta bussen hjem, men før hun kom helt frem. Var det noen som tok tak i armen hennes, og dro henne inntil seg. Før hun rakk å skjønne hva som foregikk, kjente hun leppene til noen. Etter at hun fikk seg løs, så hun at det var han slemme i klassen hennes. Han fortalte at han hadde blitt forelsket i henne første dagen hun kom inn i klassen.

For meg er denne boken en bok som ikke falt helt inn i min smak, men den var litt gøy. Den var litt gøy fordi den handlet om drama, og litt om å prøve å passe inn i klassen sin. Grunnen til at jeg ikke likte den så mye, var nok fordi jeg er en person som liker fantasy bøker, som vil si at denne var ikke den beste jeg har lest. Boken får terningkast 3 av 6

Bok: League

Jenter i gaming-miljøet

Aurora

Flåtestad skole

6.11.2023

I boka "League" blir vi kjent med hovedpersonen Josefine "Jos". Hennes største drøm er å bli proff gamer, derfor startet hun på e-sport linja på videregående. Jos er den eneste jenta i klassen og hun opplever å ikke bli respektert bare fordi hun er jente. I tillegg har hun en far som er veldig opptatt med jobb og hun har ingen venner i starten.

Noe jeg likte med boka var at den setter lys på hvordan jenter som gamer kan oppleve gaming-miljøet. Som at folk ser ned på deg bare fordi du er jente eller at man ikke blir tatt seriøst. Jeg likte også at boka portretterer hva som kan skje hvis man sier nei til en gutt og hvordan det kan bli opplevd som jente. Som for eksempel at man kan bli anklaget for å ha flørtet, når man egentlig bare være grei. Jeg likte også at boken ikke bare handlet om gaming, men også om vennskap og familie.

Derimot likte jeg ikke at hun ventet så lenge med å kontakte Adrian (ex-en og tidligere en på laget til Jos), fordi jeg skulle ønske vi kunne se mer av forholdet deres. Jeg likte heller ikke at boken foregikk på et kort tidsrom. Grunnen til det er fordi jeg skulle gjerne lest om Telialigaen. Jeg ville gjerne lest om det, fordi mye av boka handlet om at laget til Jos skulle prøve å vinne mot de andre lagene i klassen sånn at de kunne være med i Telialigaen. Noe av språkbruken var til tider vanskelig å forstå siden jeg ikke er gamer.

Alt i alt var det en bra bok. Tingene jeg mislikte ble ikke noe som trakk boka veldig ned. Jeg tror boka vil passe perfekt for alle som interesserer seg for gaming, både gutter og jenter, fordi den viser hvordan jenter kan bli behandlet i gaming-miljøet. Derfor syntes boka burde bli nominert til u-prisen.

Terningkast: 4

Bok: League

En bok i sin egen league.

Thea

Hellerasten skole

3.11.2023

Boken handler om en gamer som starter på e-sport linja på videregående, den eneste utfordringen er at henne er en jente. Hun prøver å komme overens med klassekameratene hennes, men det er ikke så enkelt som hun trodde.

Jeg likte det at boken grep tak i hvordan det ennå er noen ting som folk tror at jenter er verre på enn gutter, som gaming. Boken hadde gode skildringer, selv om jeg ikke klarte å huske hvordan karakterene så ut. Og den satte i gang følelser som sinne, som når hoved karakteren ble sett ned på siden henne var en jente.

Jeg synes boka burde bli nominert fordi temaet er bra og historien er fin, jeg synes det kunne fult skje i virkeligheten. Terningkast 5/6.

Bok: League

Følelsesladet

Ella

St. Franciskus

27.10.2023

Jos har alltid elsket det å spille videospill og den store drømmen er å bli proff. Nå som hun har begynt på videregående har hun derfor valgt en e-sportlinje, men hun oppdager raskt at hun er den eneste jenta i klassen. Da læreren forteller at de skal spille i en turnering i lag, blir hun uroet om noen vill sette pris på henne. Ettersom fortellingen fortsetter, går forhåpningene raskt nedover. Dette er en bok av sjangeren drama som er blitt gitt ut av Gyldendal og skrevet av Nina Borge. Boka er 199 sider lang.

I hovedpunkt handler boken om det å ikke bli godtatt i et miljø, føle seg misforstått. Denne boken var litt vanskelig å forstå i begynnelsen, spesielt for en som ikke kan så mye om spill. Etter hvert som du leser forstår du jo mer å mer om de forskjellige utrykkene som blir brukt. Den gikk fint an å lese, men var etter min mening litt klisje og typisk med tanke på hva hovedpersonen, Jos går igjennom. Noen kan nok kjenne seg igjen i dette med tanke på om de er glade i å spille og har vært mye i miljøet Jeg syntes at beskrivelsene var gode, men litt kleine til tider. Jeg syntes at forfatteren skrev ganske utfyllende og var flink til å avrunde kapitler. Handlingene gjennom boka syntes jeg personlig var ganske forutsigbart, men slutten var på en måte litt uventet. Høydepunktene/plot twistene passet bra til hva som skjedde under denne romanen.

Denne boken er lik på mange andre bøker samtidig som den er unik. Det som jeg syntes var likt var mesteparten hovedpersonen, som har mange særtrekk som hovedpersoner har. Likevel tror jeg det er flere som føler med henne utover boken. Noe som gjorde at den skilte seg ut er på en måte hvordan handlingen er satt hvor de bruker tilfeller som man ikke ser så ofte. Hvis jeg skulle satt denne boken under en trend ville jeg satt den under feminisme-trenden eller videospill-trenden.

Visse deler av denne boken tror jeg har stor sannsynlighet til å kunne vært ekte, men noen få ting tenker jeg at hadde vært litt for urealistisk, men alt i alt tror jeg denne boken er mer realistisk enn mange andre. Forfatteren syntes jeg har vært god på å skrive noen av bipersonene som kommer fram i løpet av fortellingen, med tanke på hvordan de gjør handlinger som sikkert har hendt i virkeligheten. Likevel må jeg si at noen av guttene i e-sportlinga syntes jeg er et litt merkelig valg å ha med. Selve hovedpersonen mener jeg at ikke er like realistisk som mange av bipersonene og syntes hun på en måte er litt typisk hovedkarakter, dette er ikke noe som er nødvendigvis negativt, men jeg kan syntes at det er litt kleint iblant. I forhold til sjangeren som er drama passer jo denne boken relativt greit, siden det oppstår små dramatiske hendelser.

I begynnelsen var den nok litt vanskelig å lese, men for hver side ble det enda litt lettere. Jeg tror at grunnen til dette er at du forstår etter hvert mer og mer av hva hovedpersonene går igjennom. Forfatteren har valgt å ta med noen banneord, men det er ikke nødvendigvis dårlig. Jeg synes at måten karakterene kommuniserte med hverandre var egentlig godt skrevet, det eneste som jeg personlig syntes er at noen få av ordbrukene kan oppstå som litt overdrevne. Likevel syntes jeg at språket som er blitt brukt passer greit til handlingen gjennom boka. Noe som skiller denne boken ut, var for meg det at de fokuserer mer på hvordan hovedpersonen har det ovenfor hva som skjer.

Denne boka handler i hovedpunkt om en jente som har lyst til å oppnå drømmen, men som får det vanskelig på grunn av hennes kjønn. Jeg tror forfatteren har skrevet denne boka for at flere jenter som har lyst til å gjøre ting der det er en sjanse de ikke vill bli godtatt, fortsatt prøver, fordi det kan føre til noe stort. Budskapet med denne boken tror jeg er det at du skal gjøre det du selv ønsker ovenfor å gjøre det andre syntes du burde gjøre. Denne romanen sier noe om det å føle seg alene og ikke godtatt. Det beste med boken tror jeg at er det at en har satt handlingen i et annet scenario der de fokuserer mer på videospill. Noe av det som irriterte meg må jeg si at jeg syntes personlig at den ble litt klisje med tanke på hva hovedpersonen gjør og tenker. I min mening var ikke denne boken akkurat noe for meg, men jeg er sikker på at det er veldig mange andre som vill elske den. Romanen League syntes jeg personlig ikke burde nomineres til uprisen, men komme nærme. Terningkast 2.


Bok: League

Setter igang følelser

Denise

Hellerasten skole

25.10.2023

Boken League handler om jente som heter Jos. Hun skal starte på E-sport linja på vgs. Jos vil bli proff i dataspill. Hun får mange nye venner. Men som det eneste jenten i klassen kommer det ikke til å bli lett for henne. Det og skulle bli akseptert av gutter er ikke lett, spesielt i dataspill. Jos kommer til å gå igjennom mange utfordringer.

League fokuserer veldig på kjønnsdiskriminering og hvordan gutter behandler jenter i dataspill. Det som var bra med boken var at karakterene var veldig troverdige. Boken var også veldig troverdig fordi temaet og skildringer er realistiske. Når jeg leste boken ble jeg av og til sint. Det gjorde at jeg ville fortsette å lese fordi det som skjer med Jos er dårlig gjort og jeg ville sjekke hvordan det gikk. Jeg ville vite om hun kom til å fortsatt ville gå i den klassen. Jeg synes boken var veldig lett og lese.

Det jeg ikke syntes var så bra med boken var det var litt forutsigbart og at det skjedde liksom det samme i en del av boken. Og det jeg synes denne boken kunne ha hatt mer av er overraskelser eller noe mer spenning. Men bortsett fra det er det en bra bok, og jeg synes den burde bli nominert til årets uprisen. Terningkast: 5.

Bok: League

Overraskende bra bok

jenny

Flåtestad skole

25.10.2023

Boken league handler om en jente som heter Jos og nettopp har begynt på videregående. Hun har hatt lyst til å bli proff gamer så lenge hun kan huske. Jos håper på å endelig få spille på et bra gaminglag og være med å konkurrere. Men Jos er den eneste jenta på e-sport linja og sliter med å bli respektert og godtatt.

Boken tar for seg temaer som gaming, skole, vennskap og familie. Jeg synes boken passer best for ungdommer som er interessert I gaming siden dette er et av hovedtemaene I boka. Det er ikke så lett å sette seg inn I boka hvis man ikke kan en del om spill. Jeg synes det var vanskelig å forstå mye av boka siden jeg ikke har noe interesse for e-sport. I starten hadde jeg lyst til å legge fra meg boka og lese en annen. Men etterhvert ble det mer gøy å lese da boken tok for seg temaer jeg har mer forståelse for.

Det var spesielt spennende å lese om hvordan Jos sliter med å bli respektert bare fordi hun er jente. Dette tror jeg er noe flere jenter kan relatere til. Man blir fort følelsesmessig engasjert I boka som gjør det mer gøy å lese.

Boka har en litt brå start, men man klarer fortsatt å få med seg handlingen. Jeg synes noen av karakterene ble litt dårlig introdusert, som gjorde at det ble litt vanskelig å skille mellom hvem som er hvem senere I boka.

Jeg synes forfatteren har gjort en god jobb med boka. Hun har klart å skrive på et ungdommelig språk, man merker ikke at en voksen har skrevet boka I det hele tatt. Det er imponerende å se hvordan hun klarer å skrive så realistisk om gaming, noe som er et tema ikke så mange voksne forstår. Spenningsoppbyggingen I boka er også bra, å lese om hvordan Josefine prøver å passe inn I klassen sin er veldig spennende. Det skjer mye og det er en bok med mye følelser. Jo mer man leser jo mer engasjert blir man.

Jeg synes league var en spennende og fin bok, det er spesielt spennende å lese om hvordan det er å være en minoritet. Dette er også et viktig tema som jeg mener ungdom bør lese om. Boken er lett å lese og ikke alt for lang. Boken egner seg for alle ungdommer, men spesielt for de som liker e-sport. Derfor vil jeg gi league terningkast fem og nominere boken til u-prisen.

Bok: League

Ikke obligatorisk drama på 200 sider

Vitalii

Hellerasten skole

24.10.2023

«League» denne boka ble skrevet av Nina Borge og ble utgitt av Gyldendal.

Alt gikk veldig sakt og nesten ingenting har skjedd på første delen av boka. På den andre delen av boka var det litt mer ting som skjer.

Jos starter på E-sport linja på videregående skole og tenker at hun kommer til å bli kjent med noen med samme interesser som henne, men da det kommer til å spille, de på laget hennes gir henne en posisjon hun har aldri spilt før og ikke lar henne visse hvor bra hun faktisk spiler.

Denne boka er ganske typisk drama. På starten av boka, blir vi kastet rett inn i Jos sin livet og ideen av boka, men etter det, skjer det nesten ingenting. Fra dag til dag hun kommer til skolen, sitter der og går hjem og det alt er bare for å løse ale problemer via prat med læreren.

Det som er dårlig, er at det føles som hun tenker på det for mye og hele dramma kunne ble unngått hvis hun hadde tenkt litt mindre på det de andre tenker om henne eller skal tenke hvis hun gjør noe.
Jeg synes at boka bør ikke nomineres til Uprisen.

Terningkast 3

Bok: League

Greit nok om gaming!

Lars Martin

Bryne ungdomsskule

20.10.2023

Boka League handlar om ei jente som ønsker å komme til topps i gaming. Jos har drøymt om å bli proff så lenge ho kan hugse. I år er det første året det er E-sport på vidaregåande.

Er dette det første steget for å oppnå draumen? Det er ei viktig League turnering som kjem. Som den einaste jenta i klassa er det ikkje lett å konkurrere med gutane. Er Jos villig til å ofre mykje av livet hennar for å oppnå draumen. Eller er gutane for gode for ho?

Eg synest boka var heilt grei. Eg kan eigentleg ikkje kjenne meg igjen i denne boka, siden eg ikkje har opplevd noko liknende før.

Eg gjer boka terningkast 3.

Bok: League

En bok for "Gamers"

Sebastian

Flåtestad skole

20.10.2023

Denne boken er en type bok jeg aldri har lest, eller hørt om. "League" er en roman skapt av Nina Borge. Boken følger historien til Josefine, kalt Jos, som nettopp har startet på videregående skole på e-sportlinjen. Læreren deres, Stian, organiserer klassen i fire lag som skal konkurrere mot hverandre. Laget som seirer vil få sjansen til å delta i Telialigaen. Telialigaen, som nå heter Good Game-ligaen. Er en av de største gaming ligaene i Norge.

Historien begynner som de fleste andre romaner, med introduksjonen av hoved og sidekarakterer og hva boken vil handle om. Hovedfokuset her er spill og e-sport, noe jeg kunne relatere til, som gjorde boken mer engasjerende for meg. Selv om det var mest fokus på spillet "League of Legends," som jeg ikke har spilt, inkluderte boken også referanser til "Clash of Clans" og "CS:GO."

Denne boken er annerledes fra alt jeg tidligere har lest. Den handler om spill, inkludert noen jeg personlig har erfaring med. Det fanget min interesse og gjorde boken enkel å lese. Til tross for at jeg trodde boken ville være forutsigbar, klarte forfatteren å overraske meg mot slutten, noe jeg ikke hadde forventet.
Boken var grei å lese hele veien fram til slutten. Den var aldri så intens at jeg ikke kunne legge den fra meg, og det var nesten aldri noe som skjedde. Inntil slutten hvor spenningen tok seg opp og ble ganske interessant. Likevel, slutten kom brått, og jeg hadde forventet at det ville være mer etterpå. Men selv om avslutningen var overraskende kort, betyr det ikke at det var dårlig.

Terningkast: 4

Bok: League

en bok om gaming

Andreas

Flåtestad skole

20.10.2023

"Boken "LEAGUE"

tar opp temaene annerledeshet, gaming, kjærlighet og mobbing. Hovedpersonen, Jos, begynner på en videregående skole med en esport-linje, hvor hun er den eneste jenta i klassen. Dette danner bakteppet for bokens utforskning av hennes opplevelser. La oss dykke inn i handlingen og sjangeren for å forstå bedre hva denne boken handler om."


"I boken følger vi Jos, som starter på en ny skole og blir raskt dratt inn i gamingverdenen, til tross for at hun spiller en posisjon hun ikke har lyst til å spille. Hun møter utfordringer med å tilpasse seg i den nye klassen, spesielt når det gjelder å finne venner. Handlingen begynner med Jos som spiller spillet LEAGUE, og det er en gradvis økning i spenningen som kulminerer mot slutten. Bokens avslutning er overraskende, da alt ender positivt."


"Boken tilhører sjangeren drama og utforsker unge menneskers liv i et moderne miljø. Forfatteren bruker et skildrende språk, selv om det av og til inneholder banning, typisk for en ungdomsbok. Selv om språket kan være direkte, er det også originalt, og det bidrar til å formidle budskapene i boken."

Bokens styrker og svakheter:
"Boken har flere styrker, inkludert dens troverdighet og evne til å ta opp viktige temaer som mobbing og vennskap. Imidlertid kan noen av de beskrivende partiene i boken føles litt lange og tørre. Det kan forbedre lesbarheten å stramme opp disse passasjene."

Betydning og målgruppe:
"Forfatteren har tilsynelatende skrevet boken for å adressere problemene med stygt språkbruk i videospill og nettmobbing, som er viktige temaer. Boken fremhever viktigheten av å reflektere over hvordan man kommuniserer på nettet. Den kan appellere spesielt til ungdom som kan kjenne seg igjen i bokens temaer og utfordringer."

Konklusjon:
"Boken "LEAGUE" tar leserne med på en reise som utforsker annerledeshet, gaming, kjærlighet og mobbing i et ungdomsmiljø. Selv om den har noen små svakheter, har den en overbevisende budskap om å snakke sammen for å løse problemer. På grunn av temaets relevans og forfatterens dyktighet, fortjener denne boken å bli vurdert for en pris. Terningkastet mitt for "LEAGUE" er 4."

Bok: League

League en bok for de som liker League of legends

Alaexander

Flåtestad skole

18.10.2023Hovedpersonen er en jente som heter Josefine som liker å bli kalt Jos, hun liker å spille League of Legdens. Jos har nettopp begynt på Videregående hvor hun har kommet inn på E-sport linja. Der møter hun sterk motstand fordi det er bare gutter der og de mener att jenter ikke kan spille videospill. Dermed når de blir delt inn i lag for å spille turneringer og de som vinner får en sponsor av Tranerud IL, er det ingen som hører på henne.

Boken starer ganske tregt og vi blir egentlig bare kjent med de forskjellige karakterene og den nye klassen på skolen. Spenningen stiger jevnt og trutt oppover til når de begynner å nærme seg turneringen, som da blir ett vendepunkt i boka. Boka slutter på en måte at jeg skjønte at læreren og de andre ville gripe inn etter turneringen, men måten de gjorde det på var litt uforventet.

Boka var ganske lettlest og det var for det meste enkelt å følge med på hva som skjedde. Helt til de begynte og snakke om League of Legends, hvor jeg fortsatt ikke helt vet hva toplane, botlane og midlane er. I tillegg skjønner jeg ikke hva de forskjellige magiske dyrene, tårnene og andre greiene de drepte gjorde og hva de tjente på det og hvorfor det var så viktig at akkurat de fikk den. Ellers er den helt fin.

Jeg tror boka ble skrevet fordi det er mange jenter som spiller om opplever akkurat det samme som Jos i boka. Jeg syntes at det var en helt grei bok å lese. Det største som trakk ned var at den var ganske kjedelig etter en stund med lesing etter at det ikke var så mye nytt som skjedde. Det var på en måte at de gjorde det samme hele tiden, bare med en liten vri for hver gang, at det var noe annet som skjedde på skolen eller at de spilte mot ett annet lag. Ellers var det nesten helt likt fra dag til dag.

Jeg er usikker på om boka League bør nomineres til U-prisen og jeg gir boken en terningkast 4.

Bok: League

Til å sovne av

Sanne

Tjøme ungdomsskole

16.10.2023

League er en roman som er laget av forfatteren Nina Borge. Kort fortalt handler boka om en jente som heter Jos. Hun har nettopp starta på 1. VGS på gaming linja innafor idrettslinja. I den linja spiller de mye League of Legends som er et skytespill. Læreren hennes danner fire lag innafor klassen som skal konkurrere mot hverandre, og vinner lage skal bli med i en enda større konkurranse.
Den ene tingen som jeg syntes var bra med boken var at jeg kunne relatere ting litt til hovedkarakteren. Hva jeg fant meg igjen i boka var at hovedkarakteren liker å game som det er flest gutter som liker, og jeg liker også å game selv om jeg er en jente.
Jeg syntes at hovedkarakteren Jos virka som en kul jente som jeg kunne blitt god venn med. På starten så oppførte Jos seg litt rar som er litt irriterende siden jeg ikke skjønte hvorfor. Dette merker man når hun på starten snakker om noe leserne ikke vet noe om. Dette kommer fram at hun er en hemmelighetsfull person.
Hvorfor jeg ikke liker denne boka er fordi den er ganske hverdagslig og deprimerende. Det er alt for lite som skjer i boka. Den i er til å sovne siden den mangler mye drama og spenning.
Forfatteren klarte å lage en god avslutning til boken. Jeg syntes at boka hadde et ok budskap, men det var ikke et veldig spennende eller interessant et. Budskapet jeg tolker er at alle kan like å gjøre hva de vil uansett om det er typisk jentete eller guttete.
Kort oppsummert så syntes jeg at League var en helt ok bok med litt kjedelige karakterer med et nokså bra budskap. Jeg hadde anbefalt denne boka til ungdommer som liker å spille videospill. Jeg gir da denne boka et terningkast 4.

Bok: League

Veldig lett å leve seg inn i

Nicolai

Hellerasten skole

12.10.2023

"League" er skrevet av Nina Borge. Den er gitt ut av Gyldendal og kom ut i Norge i 2023. Denne ungdomsromanen handler om Jos (Josefine). Jos starter på E-sport-linja på videregående skole, og gleder seg masse til å være i et miljø med andre ungdommer som deler hennes interesse. Drømmen hennes er å bli proffspiller, og hun har alltid elsket gaming. Hun har spilt hele sommeren for å komme opp i rank i League og Legends, og hun håper hun vil passe inn i klassen. Akkurat det blir litt vanskelig når hun er den eneste jenta …

Boka starter oppslukende. Vi blir kasta rett inn i livet til Jos og får litt om henne og hvordan hun er som en person. Jeg opplevde boka som veldig gripende fordi det er veldig lett å leve seg inn i handlingen som skjer. Det føles som om dette kunne skjedd i virkeligheten og at du kjenner karakterene. Noe jeg syntes er litt dårlig er at på slutten av boka så føles det ut som at den prøver seg på forskjellige sjangrer. Det føles ut som om det går litt over på romantikk og det liker ikke jeg. Boka er ganske lik andre når det gjelder hvordan den er skrevet, men jeg liker temaet den har. Boka får meg til å tenke på nytt om jenter og gaming og sånn. Den er lettlest så det burde ikke ta alt for lang tid å lese.

Jeg tror det beste med boka er at den er veldig nervepinnende. Jeg liker godt den følelsen av at jeg har lyst til å lese mer og den følelsen får jeg nesten hele tiden.

Som jeg allerede har sagt så tror jeg det svakeste med boka er at den føles litt ut som en romantikk bok lenger ut i boka. Jeg anbefaler å lese boka hvis du liker gaming og forstår deg på slike ting.
Terningkast 5