Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Mørkalven 2. Trofeet

Mørkalven 2. Trofeet

Av Helen Kaldheim

Utgivelsesår: 2023

Om boken

Mørkalven Caim er fanget og blir solgt som slave i kongeriket Ruter. Men der går han for en absurd høy pris, uvanlig som han er. Sammen med en slavejente må han prøve å flykte fra de fæle tyrannene i Ruter - og komme seg til Joker. Det eneste stedet han kan få være i fred.

Topp to tagger

Forelsket

Skummel

Anmeldelser (1)

Mørkalven- en spennende bok for de som liker Fantasy

Jasper

Flåtestad skole

25.09.2023

Mørkalven- en spennende bok for de som liker Fantasy

Jeg har lest boken "Mørkalven". Den handler om Cam en mørk alv den siste av sitt slag som blir solgt som slave. Han krever at de kjøper en som heter Mariie eller så tar han selvmord. Mariie og Cam pønsker ut en plan for og rømme, men klarer de det?

Boken er skrevet på bokmål og det er et veldig enkelt språk med stor skrift som gjør at den er lettlest. Boken er en tegneserieroman. Jeg ville anbefalt alle som liker Fantasy og lese den, fordi den har en spenne start, som er midt i handlingen. Tekstboksene og fargende passer veldig bra til personlighetene til karakterene. I denne boka har forfatteren gjort mye bra blant annet snakkebobler når det gjelder språk og utrykk og farger. Bildeutsnittet gjorde boka lett og interessant og lese, med normalperspektiv kunne man se mer utrykk og følelser i bilde det gjorde at man måtte se nøye på alt og at man kunne leve seg mer inn i boka. jeg tenker at temaet i boken er og å kunne samarbeide til tross for forskjeller i rase og hudfarge.

Forfatteren er god til å få fram ulike handlinger. Gjennom hele boka gir fortellinga et stort bilde av konflikt mellom de rike og slavene. Det kommer et vende punkt i boka da de Cam begynner og finne på en måte og rømme. Siden historien foregår på en annen planet trenger man ikke å tenke på om magien ville funket i den virkelige verden. Begynnelsen startet rett i handling som jeg syntes er veldig bra. Hovedpersonene er veldig interessante, og man får lært mye om dem i boka. Jeg syntes spennings kurven er ganske høy gjennom hele, det er nesten en Cliff-hanger på hver side siden man vet aldri hva som skjer. Jeg syntes språket i boka er veldig passende, og den passer godt til alle fra 7 år og opp.

Jeg mener at «Mørkalven» kommer til å komme høyt opp på pallen siden den er meget bra skrevet og alle karakterene er interessante når det gjelder personlighet og fargebruk. Jeg gir denne boka et terningkast: 6

Se alle anmeldelser