Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Skare. Snøengler

Skare. Snøengler

Av Aleksander Kirkwood Brown

Illustrert av Thomas Falla Eriksen

Utgivelsesår: 2023

Om boken

HVOR GÅR MAN VIDERE NÅR VERDEN ER VED VEIS ENDE?

Verden er begravet under snø og is. Skare leder nå en flokk sørover mot stedet det ryktes om – der snøen og isen ender. Da den strabasiøse reisen blir for hard, finner de uventet hjelp hos en organisert gruppe kalt Snøenglene. De lever et trygt og fromt liv, og de tilber snøen som har vasket verden ren. Er Snøenglene det håpet Skare og vennene trenger i en iskald verden?

Anmeldelser (4)

Dystopisk og dyster bok

Frida

St. Franciskus

23.11.2023

Nå har jeg lest boken Skare, Snøengler. Den er bok nummer to i serien om Skare, men jeg har bare lest denne. Den er en tegneserie, skrevet av Alexander Kirkwood Brown. Boken handler om den modige jenta Skare som lever i en verden som er dekket av snø. En asteroide traff Jorden og den førte med seg både evig kulde og ulike monster. Menneskearten er nesten utryddet og Skare har ansvaret for en liten gruppe mennesker som skal prøve å finne et sted uten snø. En dag når de leter, møter de noen andre mennesker. De kaller seg selv snøengler og vi følger Skare og gjengen når de blir bedre og bedre kjent med disse "snøenglene". Det er bare et spørsmål. Skjuler snøenglene noe?

Jeg synes at boken var ganske dyster og det er jo en dystopi. Fargene i boken var også ganske grå så den var ikke så veldig hyggelig å lese. Det som var bra var at den til tider var ganske spennende og tegningene var bra laget.

Alt i alt synes jeg at boken var helt OK siden den var ganske dyster og jeg ville nok ikke lest den igjen. Det som var bra var at den var litt spennende.
Terningkast: 3

Hvor går man videre når verden er ved veis ende?

Lukas kristiansen

Wang ung Hamar

22.11.2023

Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown og Thomas Falla Eriksen

Dette er en tegneserie roman.
Skare og vennene hennes skal prøve og finne liv på jorden etter at det hadde kommet en asteroide. Det dør to stykker, men til slutt finner dem liv, men di dem finner er noen som er overtroiske og tror på at snøen beskytter dem vis di tror nok på at snøen beskytter di, men egentlig så er di onde og di er egentlig forskere. Di sier at vis troen er stor nok så vil snøen beskytte dere, men det er ikke sant og det som skjer er at skare blir ofret til et monster som er farlig. Så til slutt så finner di ut av sannheten og da klarer di å drepe monstret. Da fikk dem et sted og bo, mat og drikke. Det er en bok som er veldig bra tegnet og den er veldig lett å lese med masse bilder og språk som er ganske moderne for di som er ungdommer. En litt dårlig ting er at det er litt lite tekst i boka og det er flare sider med bare bilder.

Jeg gir en ternings kast 5

anmeldelse skare. snøengel

Markus 8kl

Stadtlandet skule

21.11.2023

boka skare er ein ganske bra bok eg likte at den var dramatisk, strengt og trist i ein bok boka fortale og got korleis alt som hae skjed på jora og kva som skjede i den første boka. boka var veldi spenande nor dei slos met store monstere eg likte og serli got at dei viste alle prøvane for framsida av påka.

En SKAREene bok

Oliver

Hellerasten skole

10.11.2023

Bokanmeldelse: SKARE: bok 2
(jeg har ikke lest den første boka når jeg skriver dette)

Av Aleksander Kirkwood Brown.
illustrert av Thomas Falla Eriksen.

Denne boka er en fantasybok som handler om at jorda har blitt truffet av en astroide igjen som gjorde jorda om til en isplanet, det har oppstått noen nye levende dyr og ting som dreper alt de ser. Hovedpersonene prøver å komme seg sørover for å fine et sted snøen ikke har truffet. Denne boka er en del av en serie.

Denne boka starta midt i handlingen som hjalp med å få meg rett inn i handlingen, spenningskurven gikk rett opp på starten, så litt ned, så opp igjen, så ned, og så opp på slutten som gjorde at boka var vanskelig å legge fra seg. Slutten på boka slutta overraskende, men fordi jeg ikke leste den første så var hele boka veldig overraskende. Boka var veldig annerledes, jeg har ikke lest en bok som har gjort det denne boka har.

Det som skjer i boka kan skje i virkeligheten, hvis en asteroide treffer jorda, dreper mange folk, sender jorda i en ny istid, og klarer å lage noen nye livsformer. I boka så var det litt magi eller noe, en person kan se andre døde folk som sa til henne at han ikke kan beskytte dem, men det kan være at det bare var hjernen hennes som lagde de.

Boka var en veldig lett bok å lese, den er en tegneserie bok som pleier alltid å være lett å lese, noen av sidene hadde ikke tekst bare bilder. På noen sider (action sidene) så pleide det å være lite tekst, men hvis de møtte en ny figur så pleide det å være mer tekst. I boka så var de ikke så mye banning, som passa bra til boka, hvis jorda hadde gått under så ville det ikke vært så mye banning hele tiden.

Denne boka er en veldig fin bok som jeg anbefaler at du leser hvis du ikke allerede har gjort det. Bokas styrker er at den er kreativ laget og man kan lett lese den hvis du har tid, bokas svakheter er at den er veldig kort (150~ sider). Denne boka har en veldig godt sjanse til å bli nomineres til Uprisen.

Terningkast: 5

Se alle anmeldelser