Hopp til innholdet

Skare. Snøengler

Av Aleksander Kirkwood Brown

Anmeldelser (13)

Bok: Skare. Snøengler

Etter mange dødsfall, klarer de å finne enden av snøen?

Sofie

Tjøme ungdomsskole

16.12.2023

skare snøengler 2 er en tegneserie skrevet av Alexander Kirkewood Brown. Boken handler om at en asteroide traff jorda, og gjorde alt om til is å snø. Derfor samles en flokk for å finne enden på snøen. Skare er lederen av denne jakten. På veien må de gjøre store beslutninger, om de stoler på feil folk kan dette gå fryktelig galt.

Jeg syntes denne boken var veldig urealistisk, dette er en av flere grunner til at jeg ikke likte den. Jeg er generelt ikke veldig glad i tegneserier, noe som gjorde at min leseopplevelse ble utfordrende. Noe jeg syntes forfatteren burde få skryt for er at han bruker et enkelt og forståelig språk. Noe forfatteren burde tatt i bruk er kapitler. Jeg syntes det er lettere å følge med i boken når det er mange og korte kapitler i en bok.

Hovedpersonen i denne tegneserien er Skare, hun tar veldig lederrollen i denne flokken. Forfatteren har gode personbeskrivelser, men utelater noen spennende detaljer som for leseren til å lure. Til at boken kun er på 160 sider, blir vi godt kjent med skare på kort tid. Jeg syntes skare virker som en snill og fornuftig jente, og vil alle godt.

For å oppsummere mener jeg at forfatteren skriver på en god måte, men innholdet er for urealistisk og kjedelig. Tegneserie er ikke en sjanger for meg, og derfor gir jeg denne boken terningkast 2. Jeg syntes ikke at denne burde bli nominert til Uprisen.

Bok: Skare. Snøengler

skare

Live

Bøler skole

16.12.2023

Boka SKARE er en Fantasy-bok som er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og illustrert av Thomas Falla Eriksen. Den handler om at en asteroide traff jorda for 12 år siden, og nå er verden begravet under snø og is. Tenåringsjenta Skare leder en gruppe sørover i håp om å få et bedre liv, fordi det sies at det er der snøen og isen ender. En etter en dør på veien, og de begynner å lure på om det er vits og fortsette. Er det et sted der snøen og isen ender i det hele tatt? De begynner å miste håpet, men så får de hjelp av en gruppe kalt Snø englene. Men kan de egentlig stole på dem?

Det er veldig fine tegninger som forklarer veldig mye og ikke fullt så mye tekst. Det er egentlig en ganske trist historie, men med spenning og noen morsomme kommentarer innimellom. Boka var også ganske overaskende til tider, som gjorde at man bare ville lese mer og mer.

Man kommer midt inn i handlingen på starten av boka, som gjør at blir veldig spennende med en gang. boka hadde en veldig variert spenningskurve, den var fengende og oppslukende som gjør at man bare vil fortsette å lese. Men jeg likte ikke slutten så godt, jeg hadde forestilt at det skulle ende bedre og mer lykkelig. Det endte lykkelig for de i boka fordi de fant et sted å bo, men de fant aldri det stedet de lette etter- der snø og is ender. Så derfor lurer jeg veldig på hva som skjer med resten av verden?

Jeg anbefaler denne boka til folk som liker science fiction. Og jeg syns den fortjener en plass i u-prisen, men slutten kunne vært bedre. Jeg gir den en terningkast 5.

Bok: Skare. Snøengler

Boka Anbefales

Lyra Sophie Balaban

Sommerlyst

16.12.2023


Skare er en post-apokalyptisk tegneserie som handler om en jente med navnet Skare. Det er 12 år siden en massiv meteoritt traff jorden og etter det så ble verden dekket i is og snø i en evig vinter. Det brakte også med seg nye farlige skapninger, og mennesker som er villig til å gjøre hva som helst for å overleve. Snøengler er andre boken i denne serien. Skare har nå gått sammen med en annen gruppe mennesker, for å finne en plass de bare har hørt rykter om. Det er ett sted hvor snøen og isen tar slutt. Det er en plass hvor det også bor andre mennesker i harmoni sammen. Men reisen dit er lang, og hvor mye kan man egentlig stole på disse ryktene?

Boka er veldig fint illustrert, og jeg ble raskt oppslukt i den. Det er mye spenning og mange overraskelser, så boken er svært fengende. Siden det er andre boken i en serie begynner det ganske rett inn i handlingen. Spenningen holder nesten hele boken, men det er ett høydepunkt som du kan se fram til. Jeg ble veldig overrasket av vendepunktet i boka. Denne delen er godt skrevet. Boken fungerer bra som helhet fordi historien utvikler seg på en spennende måte, og fortellingen er oversiktlig. Selv om det var lett å leve seg inn i boka hadde den egentlig ikke et temaer som jeg kunne kjenne meg igjen i.

Det er mange post-apokalyptiske bøker, men jeg likte denne spesielt fordi den har en original twist og mange kule tegninger. Derfor vil jeg si at det er ganske original bok. Boken er også lett å lese fordi mye blir fortalt gjennom bilder. Det er ganske typisk for tegneserier. Det er lite tekst, egentlig mest i snakkebobler.

Jeg vil si at boken passer bra for folk som liker å lese post-apokalyptiske tegneserier. Boken har fine bilder og historien er veldig fengende. Jeg skulle ønske at den inkluderte noen temaer som man kan kjenne seg igjen i. Jeg skjønner at boken er Science-Fiction, men det kunne likevel ha inkludert noen gjenkjennelige temaer. Jeg vil gi boka terningkast 5.


Bok: Skare. Snøengler

En science fiction som ikke overdriver

Brink

Tjøme ungdomsskole

15.12.2023

Skare er en bokserie skrevet og illustrert av Aleksander Kirwood Brown og Thomas Falla Eriksen. Boken handler om en jente som har tatt på seg ansvaret med å beskytte en gjeng med unger fra den snøkledde verden. Før boka begynner har en meteor uffet jorda og dekket den med snø og mange nye vesener.

Jeg synes Skare er en ganske god bok med en historie som er realistisk, selv om det er en science fiction bok. Den har en god historie med en godt gjennomtenkt bakgrunn. Den er rask å lese og veldig lett å forstå.

Jeg gir boken terningkast 5 fordi den var rask å lese, lett å forstå og den er ikke er en overdreven science fiction.

Bok: Skare. Snøengler

En helt ok post-apokalyptisk tegneserie

Marcus

Tjøme ungdomsskole

15.12.2023

Skare: Snøengler er en bok skrevet av Aleksander R. Kirkwood Brown og tegnet av Thomas Falla Eriksen. Boka er nummer to i en serie. Denne serien handler om en jente som heter Skare og en gjeng med barn hun passer på i en post-apokalyptisk verden. Denne verdenen er dekket av snø. I bok to har de tenkt til å reise til Syden. Grunnen er at de hørte rykter om et sted der hvor det er varmere, men på veien møter de en gjeng folk som kaller seg Snøenglene. Skare og barna blir tatt inn av Snøenglene for å bo der, men kan de stole på dem?

Boka har veldig fine illustrasjoner og en historie som er veldig bra. Den har karakterer man kan leve seg inn i og er veldig lettlest. Jeg tror at man kan lese denne boka uten å ha lest bok en. Dessverre synes jeg ikke post-apokalyptiske verdener er så spennende. Derfor velger jeg å gi boka terningkast 4. Likevel kunne boka fint blitt nominert til Uprisen.

Bok: Skare. Snøengler

Skare

Tiril

Wang ung Hamar

14.12.2023

Skare er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og illustrert av Thomas Falla Eriksen snøengler er bok nummer 2 i tegneserien skare.

Det er 12 år siden asteroide traff jorda. Jorda ble dekket av is og snø. Det sies at sørover er det en ende på isen og snøen. Det er en flokk med mennesker som skal prøve å komme til den enden. Flokken blir ledet av tenåringsjenta Skare. De får uventet hjelp av en religiøs gruppe. Dem prøver og få skare sin tillit. Men var det riktig av Skare og ha tillit til dem.Boka er bra skrevet og har med fantasi og noe som kan skje som er istiden. Den er enkel å lese og det er ikke så langvarig som er positivt. Jeg synte boka kunne ha hatt med litt mer følelse.

Terningkast: 4
Bok: Skare. Snøengler

anmelelse for boka skare

Boas

Sommerlyst

13.12.2023

Denne boken handler om en jente som heter Skare som vandrer på planeten etter en asteroide traff jorden. Hun leter etter varmere omgivelser, men så finner hun en trehytte og finner ut at hele jorden er i en snø-apokalypse. Hun tør ikke og si mye til de andre og fortsetter og gå fremover helt til de ser to lys. De to lysene ender opp med og være andre folk. Og etter og ha fått deres tillit drar de til basen deres.
Denne boka mangler tidlig spenning, så det var vanskelig å fortsette. For å fikse dette hadde jeg skrevet at hun ser noe som gir henne håp og viljen til og gå verden rundt. Når du kommer deg gjennom starten tar det litt tid før det blir action. Det er mye snakking og mye gir lite mening. Det var vanskelige navn og de var vanskelig å huske, men illustrasjonene var veldig bra og det hjalp veldig når man skulle lese.
Slutten hadde bra spenning og litt drama og det likte jeg godt. Derfor gir jeg denne boken et ternings kast 3+

Bok: Skare. Snøengler

SKARE

birk

Finnsnes ungdomsskole

13.12.2023

Denne boken handler om en jente som er i en «snø apokalypse», der hele verden er dekket av et lag med snø og all internett og teknologi er borte. jenta heter Skare, Skare har ansvar for en liten gjeng med barn/ungdom, hun har lovet de at hun skal få de til et trygt sted. Men det er ikke bare snøen som har kommet, det har kommet monstre som har bosett sei på jorda. Barna begynner og miste troen og håpet om et trygt sted når flere og flere av gjengen blir drept. Etter hvert har barna begynt å bli sur og sint på Skare fordi hun lovte de et trygt sted.
Denne boken er en helt OK ungdomsbok, fordi jeg synes det går litt for fort og det er vanskelig og holde følge med hva som skjer. Jeg synes ikke historien er så spennende, jeg synes den bare var litt kjedelig. Jeg ville ikke rekommandert denne boken til noen generelt bare fordi den var kjedelig. Jeg vill gi denne boken et solid terningkast: 4

Bok: Skare. Snøengler

Snøengler:

Emma

Wang ung Hamar

4.12.2023

Denne boka er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og er gitt ut av forlaget Strand.

Dette er en veldig fantasifull bok, ingenting kunne faktisk skjedd i virkeligheten. Det handler om skare som prøver og finne et sted og bo der de kan leve uten og fryse i hjel. Vinteren er kommet for og bli etter en kjempeastroide traff jorda. Skare og hennes venner drar ut på reise for å finne varme. Men vil de i det hele tatt finne det?

Dette er en slags tegneserie noe som kanskje ikke traff meg helt. Den går veldig fort i forhold til at det er 160 sider. Mye action og det er sjeldent spenningen står helt stille. Spenningskurven starter nøytral og bygger seg gradvis oppover før den drar ordentlig til og masse skjer. Da er vi på omtrent slutten av boka og da går det nedover til en avslutning. Boka vil jeg si slutter som forventet, den er som veldig mange andre fantasifulle historier, har en god slutt. Jeg fikk ikke til å leve meg inn i boka, den var litt for fantasifull og mye for meg. Det tror jeg er på grunn av handlingene som skjer, de er veldig urealistiske. Jeg vil beskrive boka som rask og masse fantasi.

For de som synes at lesing er litt vanskelig kan jeg anbefale denne boken, den er lett og lese og har ingen vanskelige ord eller setninger. Setningene er heller ikke svært lange de er delt opp i små biter. I et par setninger kan vi høre noen banneord, men det er ikke mange av dem. Men jeg synes selve historien passer til boka, tegneserier kan være typisk fantasifullt og det passa veldig bra.

Kort oppsummert er det masse fantasi handler om Skare og hennes venner som prøver å overleve vinteren. Jeg tror den er fin for 10åringer og ned, men kanskje kjedelig for de over 10. Jeg synes den ikke burde nomineres til U-prisen for såpass bra var den ikke. Jeg vil gi den terningkast 3. Den er kort og fin, er lett å lese, og har mange fine tegninger. Men jeg synes den er for fantasifull, litt for lite tekst og litt for barnslig for akkurat min alder.

Bok: Skare. Snøengler

Dystopisk og dyster bok

Frida

St. Franciskus

23.11.2023

Nå har jeg lest boken Skare, Snøengler. Den er bok nummer to i serien om Skare, men jeg har bare lest denne. Den er en tegneserie, skrevet av Alexander Kirkwood Brown. Boken handler om den modige jenta Skare som lever i en verden som er dekket av snø. En asteroide traff Jorden og den førte med seg både evig kulde og ulike monster. Menneskearten er nesten utryddet og Skare har ansvaret for en liten gruppe mennesker som skal prøve å finne et sted uten snø. En dag når de leter, møter de noen andre mennesker. De kaller seg selv snøengler og vi følger Skare og gjengen når de blir bedre og bedre kjent med disse "snøenglene". Det er bare et spørsmål. Skjuler snøenglene noe?

Jeg synes at boken var ganske dyster og det er jo en dystopi. Fargene i boken var også ganske grå så den var ikke så veldig hyggelig å lese. Det som var bra var at den til tider var ganske spennende og tegningene var bra laget.

Alt i alt synes jeg at boken var helt OK siden den var ganske dyster og jeg ville nok ikke lest den igjen. Det som var bra var at den var litt spennende.
Terningkast: 3

Bok: Skare. Snøengler

Hvor går man videre når verden er ved veis ende?

Lukas kristiansen

Wang ung Hamar

22.11.2023

Forfatter: Aleksander Kirkwood Brown og Thomas Falla Eriksen

Dette er en tegneserie roman.
Skare og vennene hennes skal prøve og finne liv på jorden etter at det hadde kommet en asteroide. Det dør to stykker, men til slutt finner dem liv, men di dem finner er noen som er overtroiske og tror på at snøen beskytter dem vis di tror nok på at snøen beskytter di, men egentlig så er di onde og di er egentlig forskere. Di sier at vis troen er stor nok så vil snøen beskytte dere, men det er ikke sant og det som skjer er at skare blir ofret til et monster som er farlig. Så til slutt så finner di ut av sannheten og da klarer di å drepe monstret. Da fikk dem et sted og bo, mat og drikke. Det er en bok som er veldig bra tegnet og den er veldig lett å lese med masse bilder og språk som er ganske moderne for di som er ungdommer. En litt dårlig ting er at det er litt lite tekst i boka og det er flare sider med bare bilder.

Jeg gir en ternings kast 5

Bok: Skare. Snøengler

anmeldelse skare. snøengel

Markus 8kl

Stadtlandet skule

21.11.2023

boka skare er ein ganske bra bok eg likte at den var dramatisk, strengt og trist i ein bok boka fortale og got korleis alt som hae skjed på jora og kva som skjede i den første boka. boka var veldi spenande nor dei slos met store monstere eg likte og serli got at dei viste alle prøvane for framsida av påka.

Bok: Skare. Snøengler

En SKAREene bok

Oliver

Hellerasten skole

10.11.2023

Bokanmeldelse: SKARE: bok 2
(jeg har ikke lest den første boka når jeg skriver dette)

Av Aleksander Kirkwood Brown.
illustrert av Thomas Falla Eriksen.

Denne boka er en fantasybok som handler om at jorda har blitt truffet av en astroide igjen som gjorde jorda om til en isplanet, det har oppstått noen nye levende dyr og ting som dreper alt de ser. Hovedpersonene prøver å komme seg sørover for å fine et sted snøen ikke har truffet. Denne boka er en del av en serie.

Denne boka starta midt i handlingen som hjalp med å få meg rett inn i handlingen, spenningskurven gikk rett opp på starten, så litt ned, så opp igjen, så ned, og så opp på slutten som gjorde at boka var vanskelig å legge fra seg. Slutten på boka slutta overraskende, men fordi jeg ikke leste den første så var hele boka veldig overraskende. Boka var veldig annerledes, jeg har ikke lest en bok som har gjort det denne boka har.

Det som skjer i boka kan skje i virkeligheten, hvis en asteroide treffer jorda, dreper mange folk, sender jorda i en ny istid, og klarer å lage noen nye livsformer. I boka så var det litt magi eller noe, en person kan se andre døde folk som sa til henne at han ikke kan beskytte dem, men det kan være at det bare var hjernen hennes som lagde de.

Boka var en veldig lett bok å lese, den er en tegneserie bok som pleier alltid å være lett å lese, noen av sidene hadde ikke tekst bare bilder. På noen sider (action sidene) så pleide det å være lite tekst, men hvis de møtte en ny figur så pleide det å være mer tekst. I boka så var de ikke så mye banning, som passa bra til boka, hvis jorda hadde gått under så ville det ikke vært så mye banning hele tiden.

Denne boka er en veldig fin bok som jeg anbefaler at du leser hvis du ikke allerede har gjort det. Bokas styrker er at den er kreativ laget og man kan lett lese den hvis du har tid, bokas svakheter er at den er veldig kort (150~ sider). Denne boka har en veldig godt sjanse til å bli nomineres til Uprisen.

Terningkast: 5