Hopp til innholdet

Kommentarer

Anmeldelser

Universalkraft

Av Rolf-Henrik Sundbye

Anmeldelser (10)

Bok: Universalkraft

Verdens Samarbeid

Denys

Hellerasten skole

28.11.2023

Universalkraft er en sci-fi bok som ble skrevet av Rolf Henrik Sunbye om prosessen når hele verden som ble informert av tre ungdommer som fikk vitenskap fra uten jordiske mizarene måtte samarbeide for å beskyte planeten av svær asteroide.
Boka starter av forklaring hva som skjer og hvem er hovedkarakterene. Språket er litt for komplisert for den boka og derfor er det mye forklaringer som kunne godt ikke trenges hvis det var skrevet enklere. For meg boka var ikke nok, eller mer riktig ikke noe spenning. Jeg syns at avslutning er ganske forventet og alle hendelser i boka allerede forteller deg at det må sluttes slik. Det var ikke lett å ligge den fra seg fordi du bare ville ligge den fra seg fordi så dødt det var. Jeg trodde at boka skulle leses enkelt men på grunnet av for mye små og ofte unødvendig detaljer det var vanskelig å følge med på hva som skjer, ikke på de detaljene, også var det veldig kort kjærlihetslinje som var unødvendig og boka faktisk trengte ikke det. Det var altfor urealistisk og mye ting som skjer ikke i livet og er bare ikke logisk, til og mer det er sci-fi. Deler av boka passer litt sammen men du blir litt forvirret av disse små unødvendige detaljer. Jeg tenker at forfatteren skrev den boka for at vi skal sette pris på verden, også var den skrevet for forfatteren sine barna og selve fakto er ganske søtt. Jeg gir boka terningkast 2 fordi det var: to gode ting: skrevet om viktig ting, det er bra og selve historie er ganske god. fire dårlige: siden historie er godt men den ble drept fordi den er skrevet ganske dødt, ikke nok spenning, vanskelig å følge med og mye unødvendig ting som kunne godt ikke skrives.

Bok: Universalkraft

En stjerne-bra fortelling

Iver

Borge ungdomsskole

21.11.2023


Boka “universalkraft” er en sci-fi roman som handler om at jorda skal ødelegges av en asteroide, men 3 unge folk skal stoppe den.

“Universalkraft” er en ganske lett lest bok, men det var mye som skjedde i starten av boka. Det er mer å trekke fra her å, som at det er brukt ord og ordtak som jeg ikke skjønte. En av ordene var iver som ble brukt slik: “med mye iver.” Det var brukt sjeldent, men det var der.

Det er en klisje som er i denne boka i formen at verden skal ende, men alt annet som kommer med det er helt unikt fra annet jeg har lest. Selv om det er fremdeles nesten umulig å lage en bok helt unik nå. Så var den annerledes nok til å være interessant å lese gjennom boka.

Som sagt så er det en sci-fi som er fylt med nye moderne teknologi som ikke enda finnes. Jeg syntes det ble brukt veldig fint i boka å ha det balansert, altså teknologien kunne ikke bare teleporter jordkloden ut av veien eller lage et skjold som beskyttet verden fra asteroiden.

Denne boka gikk på en passe hastighet og var interessant nesten gjennom hele boka og oppslukte meg til jeg måtte legge fra meg boka, men måtte alltid lese gjennom siden jeg var på før man legger bort boka.

Jeg vil si at dere bør lese boka fordi den var fenomenal. Å den bør nomineres til u-prisen. terningkast 5

Bok: Universalkraft

Universalkraft

Une

Finnsnes ungdomsskole

20.11.2023

Universalkraft er en science fiction bok laget av Rolf-Henrik Sundbye. Denne boken handler om tre folk som heter Acurcio, Lin og Aalim som fikk oppleve noe helt utrolig en dag. Etter vert får vi vite at det er en asteroide som er på vei mot jorda som forandret alt for Acurcio, Lin og Aalim. Boken starter med at vi får vite litt om jorden. Etter det får vi vite hva Acurcio, Lin og Aalim gjør, men det føltes litt ut som at det ble startet rett inn i historien om hva de gjorde den dagen vi får vite om. Etter noen sider starter det litt treigt med resten av historien. Jeg synes ikke det var noe spenning i boken også var det ikke akkurat mye som overasket meg. Slutten var ikke forventet, men det var litt overaskende. Sia jeg ikke synes boken var så spennende blir den ganske lett å ligge boken fra seg. Det var ikke noe jeg kjente meg igjen i eller noe jeg lett kunne ha levd meg inn i. Jeg synes ikke det var spennende nokk til at jeg skulle ha levd meg inn i det historien handlet om. Jeg synes boken var litt leit også var boken ganske trøttende fordi jeg ble ganske fort trøtt og lei når jeg leste den. Historien passer bra sammen bare at den var for trøttende også var språket litt vanskelig å forstå, altså det var mange ord som jeg sleit litt med å lese fordi de var litt vanskelige. Han Rolf-Henrik har jo vært kreativ og fantasifull og det er ikke noe jeg har hørt om eller lest om før. Jeg er litt usikker om det er en del av noe trend fordi jeg er ikke noen som leser mye å jeg har ikke noen interesser av å lese, så jeg gir denne boken en 3.


Bok: Universalkraft

Tre ungdommer mot en asteroide

Nora

Borge ungdomsskole

15.11.2023“Universalkraft” er en ungdomsroman skrevet av Rolf-Henrik Sundbye som handler om Aalim, Lin og Acurcio som må bruke “universalkraften” deres for å redde menneskeheten fra en kyklopisk asteroide. Hvordan skal de tre ungdommene redde verden, og hva må til for at menneskene skal ta dem på alvor?

Jeg synes boka hadde et tungt og rart språk som ikke passet til hovedkarakterene.

Bok: Universalkraft

alt for kjedelig å lese

Brian

Sommerlyst

9.11.2023

Jeg synes boken er ganske kjedelig for temaet passer ikke meg fordi jeg liker helst bøker med bilder. Å jeg sku ønske det var noen bilder i boka som kunne gjort det letere å lese, jeg synes også at det var lit dumt at det var 235 sider med bare tekst.

Jeg synes det var en forvirende start på boka fordi det startet i verdensrommet, så gikk det til Amazonas jungelen. Boka starter med at vi blir kjent med hoved karakterene Acurcio, Lin og Aalim, som var litt vanskelig, fordi det er veldig mange detaljer. Å litt etter at du blir kjent med hoved karakterene blir de tatt av romskipet til XI7, som skule hjelpe dem på reisen framover. Det var ikke noe spesiell spenningskurve i slutten av boka, som gjorde meg ganske irritert fordi det var ganske dårlig slutt. Boka var også veldig tung å lese fordi framdrifta i handlinga var langsom, noe som gjorde at jeg ville legge boka fra meg, men jeg kjempet meg gjennom den.

Jeg gir denne boka terning kast 2 fordi den hadde ikke noen bilder og var veldig tung å lese. De som eventuelt er interessert i Sci-Fi og bøker med mye tekst, vil kanskje ha glede av boka
Bok: Universalkraft

Forvirrende i starten

Felix

Grøtte skole

7.11.2023

Jeg synes boken var helt forvirrende i starten. Fordi på første side var den en tekst som handlet om verdensrommet mens neste siden handlet om jungelen. Når den teksten var over begynte det en ny tekst som handlet om plast i havet. Det var helt forskjellige tekster nesten hver side så det synes jeg ikke er så bra. Det er også veldig vanskelig å følge med på alt sammen fordi det er så mange forskjellige tekster. Alle tekstene henger sammen fordi alle sammen ble tatt i romskipet til XI7. Det dårligste er at det er altfor mange bindestreker i slutten av setningen i teksten.
Det var litt kult med at alle tekstene holdt sammen, men du må lese litt i boken når du kommer til at de møter hverandre. Jeg syners boken er veldig kjedelig så langt jeg har kommet, men det er lettere å forstå boken jo lengere man kommer.
Boken handler veldig mye om verdensrommet og at jorden skal eksploderes. Acurcio, Lin og Aalim blir dratt med til et eventyr i verdensrommet sammen med tre store og rare vesener. De skal bli med å hjelpe de vesenene med å stoppe en stor stein som holder på å sveve gjennom universet til å lande og ødelegge jorden.
hovedkarakterer i andre teksten. Han var en sterk fyr som levde i dypet av Amazonas regnskoger. Lin bor ved søppelfyllinga i Manila. Aalim var en korallrevdykker i Øst-Asia.
Det var veldig mange hovedkarakter i teksten. Som Acurcio, Lin, Aalim og Mizarnerne var de som det handlet det meste om i teksten. Jeg synes Aalim og Lin var veldig kjedelige, men de andre hørtes ut som at de likte eventyrene som de har blitt dratt med i.
Terningkast 3

Bok: Universalkraft

Jeg likte ikke denne boken

Ivar

Vinstra ungdomsskole

1.11.2023

For det første er boka urealistisk. Nesten alle bøker er urealistiske men denne boken her tar det altfor langt. Det gir for eksempel ikke mening at de kan kjøre i 25% av lyshastigheten mellom jorda og månen.
For det andre, Om du liker å ha bilder i bøker, så burde ikke du lese denne boken her. Boken har ingen biler, bare 235 sider med tekst.
Det tar lang tid før ting skjer. Denne boken her har mange, mange sider med kjedelig tekst som ikke har noe med handlingen å gjøre, slik jeg opplever det.

Jeg kom til side 90/91 så jeg kan ikke si at hele boken er kjedelig, men mesteparten av det jeg har lest er kjedelig.
Jeg gir denne boken en 2/5. Det var et par ting jeg likte å lese om, men det aller meste var kjedelig.

Bok: Universalkraft

Eg var usikker på om eg skulle halde fram med å lesa boka eller engasjere meg i ei anna aktivitet.

Lydian

Stadtlandet skule

26.10.2023

Universalkraft er ei historie om ein asteroide som vil kollidere med Jorda om 733 dagar. Ansvaret for å redde planeten fell på dei tre hovudkarakterane,som har blitt valt av gåtefulle vesen kjende som mizars. Jorda slit allereie med ein klimakrise og er dårleg førebudd på ei slik hending.

I byrjinga var boka kjedeleg. Dei første 40 sidene var treige, men når eg dykka djupare inn i historia, vart ho meir underhaldande. Boka hadde spennande karakterar og utanomjordiske vesen, noko som gjorde ho spennande å lese. Likevel var det øyeblikk der eg var usikker på spenninga fortsatte i dei komande kapitla. Forfattaren kunne ha gjort historia meir lokkande for å halde lesarane engasjerte.

Dei første sidene fokuserte mykje på klimaproblem, det er bra att folk bryr seg om klima, men når eg les for å ha det kjekt, foretrekk eg å ikkje bekymre meg om slike saker. Den siste halvdelen av boka auka i spenning då karakterane utvikla ein plan for å redde Jorda og utførte han dyktig.

Forfattaren bygde effektivt opp spenninga i dei siste kapitla utan å gjere boka kjedelig. Eg vil anbefale denne boka til dei som er interesserte i verdensrommet og utenomjordisk liv. Men eg trur ho kan vera spenande for andre andre. Det var ei spennande leseoppleving, sjølv om ho av og til var klønete.
Eg vil gi ho 4 av 6 på spenningsskalaen.

Bok: Universalkraft

En forutsigbar tidstyv

Isabell

Tjøme ungdomsskole

10.10.2023

«Universal kraft» er en Sci- fi roman for ungdom skrevet av Rolf- Henrik Sundbye. Jorda sliter med de samme problemene som vi sliter med i dag: klimakrise og forskjeller mellom rike og fattige. En kyklopisk asteroide treffer om jorda om 733 dager. Klarer menneskene å jobbe sammen for å stoppe den?

Gjennom historien følger vi Lin, Acurcio og Aalim, som alle er fra ulike steder på jorda. Dette betyr at alle har forskjellige perspektiver og unike personlighetstrekk. De møter mange ulike karakterer som hjelper dem, men også karakterer som saboterer og er opptatt av makt og penger, noe som er veldig realistisk til virkeligheten.

Som nevnt tidligere, tar boken for seg viktige problemer som jorda sliter med. Den er svært tankevekkende og jeg tror hovedformålet med boken er å inspirere ungdom til å engasjere seg i løsningen av problemene, fordi vi trenger nye og kreative hjerner for å løse dem.

Skrivemåten til forfatteren derimot, den kan kritiseres. Han skriver litt barnslig som gjorde at jeg følte meg betydelig yngre. Han skriver i tillegg veldig enkelt, som gjør den lettlest, men språket ble litt for fattig.

Boken var også dessverre svært forutsigbar, noe som trakk ned leseopplevelsen min. Jeg forutså hva som skulle skje, og det tok bort spenning og overraskelse fra historien. Av og til følte jeg at jeg dro meg selv gjennom sidene og jeg hadde et sterkt ønske om å legge den fra meg.

Jeg syntes ikke boken vektla klimaproblemene og forskjeller mellom fattige og rike nok. Dette på grunn av forfatterens inkludering av romvesner, som jeg opplevde irrelevant og distraherende fra problemene som jorda står ovenfor i dag. Boken burde heller fokusere på menneskene og hvordan de løser problemene, og utelate romvesnene. Dette vil gjøre boken mer realistisk og speile dagens virkelighet.

Alt i alt har boken gode budskap og den er lettlest, men den er rimelig barnslig og urealistisk med tanke på virkeligheten. Den var også svært forutsigbar og inneholdt null spenning, og for meg var denne boken en tidstyv. Dermed gir jeg boken terningkast 3 og jeg mener ikke den bør nomineres til U- prisen, da det finnes bedre bøker.

Bok: Universalkraft

Døden trengst!

Angelica

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

2.10.2023

Universalkraft er ein roman som inneheld Science fiction og romantikk. Den handlar om at en asteroide skal treffe jorda om 733 dagar og at det er nokon som må hjelpe for å stoppe den oppe i verdsrommet. Denne jobben får tre ungdommar frå ulike plasser i verden: Aalim, Acuricio og Lin.

Boka startar tungt der karakterane vert introduserte og at det er vanskeleg og følgje med på grunnen av at det var for masse detaljer som gjorde at ein ikkje skjønte kva som hende. Det vart heller ikkje så masse spenningspunkt før på slutten av boka. Eg blei irritert på boka fordi slutten var litt overraskande, men også godt forventa ganske tideleg i boka slik at man visste kva som skulle skje som gjorde det at eg heller ville ha vaska heile huset fleire gonger en å fortsette å lese. Eg syntest at kjærleik senene var ganske unødvendig og dei fekk meg til å mislike Aalim der han likte Lin da ho var kjæraste med Acuricio, temaet passet ikkje godt for en slik bok som denne og hadde heller fungert betre i ein jentebok.

Eg gir den terningkast 3 fordi at boka ikkje var et tema eg hadde lest om igjen, den var langsam å lese og det var ikkje nok spenning.