Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Boktips oktober

Boktips
29. september
2023

Boktips oktober

Foto: Julia Marie Naglestad

Les Ezra (17 år) sine boktips for oktober 😊

Ezra (17 år)
Forfatter

Introduksjon av Ezra

Jeg har lest mye forskjellig, men sjangrene jeg liker best er psykologisk thriller og romantikk. Noe av det viktigste for meg er å lese bøker med skeiv representasjon, så jeg vil si jeg leser skeive bøker for det meste. Bokserien Heartstopper av Alice Oseman er en favoritt, selv om jeg ikke leser så mange tegneserier. Noen av mine favorittforfattere er TJ Klune, Donna Tartt, Jandy Nelson, Benjamin Alire Sáenz og Stephen Chbosky, og jeg har lest mange av deres bøker. De siste årene har jeg for det meste lest engelske bøker, men jeg har også noen norske favoritter skrevet av Monika Steinholm, som for eksempel Fuck verden, Nærmere kommer vi ikke og Vi var en gang.

Den hemmelige historien av Donna Tartt

I denne boken møter vi hovedpersonen Richard, en ny student på Hampden College. Han blir akseptert inn i en klasse sammen med 5 andre elever, der han nå er en nykommer. Disse elevene har sin egen dynamikk og læreren Julian er spesiell og henrivende. Etterhvert begynner Richard å legge merke til merkelige skader og samtaler, samtidig som han prøver å bli mer integrert i den litt usedvanlige vennegruppen. Det første vi får vite er at de dreper Bunny, en av elevene i den lille klassen. Med en kanskje upålitelig forteller og fortryllende språk blir linjene mellom rett og galt fort visket ut.

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz

Aristotle er 15 år og kjeder seg. Han er sta, skjønner seg ikke på verden eller faren sin. Foran ham er en sommer der han ikke har mye å gjøre eller mange å være med. Han drar en dag til det offentlige badebassenget, men har et problem, og det er at han ikke kan svømme. Heldigvis treffer han Dante, en lystig og smart gutt, som tilbyr ham å lære ham nettopp det. Sammen denne sommeren utforsker de hemmeligheter om universet, vennskap og kjærlighet.

The House in the Cerulean Sea av TJ Klune

Linus Baker lever et stille liv med samme rutine hver dag. Han jobber for Department in Charge of Magical Youth og har en ensformig arbeidshverdag. Det er frem til han blir tildelt et klassifisert oppdrag. Han skal observere et barnehjem med seks farlige barn og deres karismatiske barnehjemsdirektør. For første gang skal han ut i feltet og han frykter for sitt eget liv. Etterhvert må han vurdere hva som er viktigst, system og orden eller håp og åpenhet?

Les også