Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Velkommen til DenBoka!

Artikkel
14. august
2023

Velkommen til DenBoka!

FOTO: Julia Marie Naglestad

DenBoka er en nettside som skal hjelpe deg med å finne din neste favorittbok. Alle har en bok som passer til dem, men det kan være vanskelig å finne den fordi det er så utrolig mye å lese der ute!

Foreningen !les
Forfatter

Sjanger og tema

Hvis du har en sjanger du liker, for eksempel fantasy eller science fiction, kan du finne dem her. Kanskje du ikke vet hva slags sjanger du liker, men du liker å lese om gaming, kjærlighet eller klima? Da har vi også noen bøker og artikler for deg. Eller kanskje du foretrekker å lese fakta? Da kan du finne artikler her, og faktabøker her. Kanskje du vil lese faktabøker om fotball? Da kan du finne de her.

Kommentarer

Du er også velkommen til å si hva du synes om alle bøkene gjennom kommentarer. Her kan du uttrykke hvordan boka fikk deg til å føle deg! Fikk den deg til å føle deg glad😊, sint😠, sjokkert😲 eller kanskje til og med litt kul😎?

FOTO: Julia Marie Naglestad

tXt-aksjonen, Uprisen og Faktafyk

Denboka er også hvor våre prosjekter tXt-aksjonen, Uprisen og Faktafyk vil bli publisert fra nå av.
tXt-aksjonen er Norges eldste og største leselystaksjon i ungdomsskolen. Under aksjonsperioden vil man kunne finne tekstutdrag, lydklipp, bonusspor og konkurranser på denne nettsiden. Lærerressurser finner man på foreningenles.no.
Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok. På denne nettsiden kan kritikerklassene finne alle årets aktuelle bøker og poste anmeldelser. Det er også her vi vil kunngjøre hvilke bøker som blir nominert, og poste Uprisennytt.
Faktafyk er vårt sakprosamagasin for ungdom. Alle artiklene som har vært publisert i Faktafyk siden 2021 er publisert på nettsiden. Alle fremtidige utgaver av Faktafyk vil også publiseres her med lydklipp.

Dersom du deltar i tXt-aksjonen 2023, kan du finne alt du trenger her.

Dersom du deltar i Uprisen 2024, finner du alt du trenger her.

Faktafyk 2023 finner du i sin helhet her.

Til lærere

Denboka er laget for ungdom. Derfor vil man ikke finne informasjon som lærerveiledninger, påmelding til aksjoner og lignende her. Dette kan finnes på Foreningen !les sine hjemmesider.

Alt en lærer trenger for å delta i tXt, Uprisen eller Faktafyk ligger her!

Les også